Buletine de identitate (cum le spui tu clasice) nu se mai elibereaza de multi ani, se elibereaza doar carti de identitate simple sau electronice, conform OUG nr. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, rep. in 2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 16
(3) De la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cetăţenii români pot opta pentru eliberarea:
a) unei cărţi electronice de identitate în una dintre variantele prevăzute la art. 17 alin. (6);
b) unei cărţi de identitate simple."
Asa fiind nimeni nu te poate obliga sa accepti eliberarea unei carti electronice de identitate daca tu vrei carte de identitate simpla.
Ce scrie in lege e fix pix, nu se aplica cu realitatea decat un procent foarte scazut, majoritatea prefera sa ocoleasca legile, chiar si intitutiile publice si functionarii ce lucra acolo
Daca tu esti tont si accepti abuzuri, asta e partea a doua... pentru ca acolo unde functionarii "ocolesc" legile, o fac fiindca nici cetatenii habar nu au pe ce lume traiesc si accepta asta.
Pe langa ca nu mi-ai citit atent raspunsul esti habarnist si necivilizat. Nu-mi raspunde mie, raspunde-i utilizatorului ce a pus intrebarea.
Da, la cerere se emit și cărți de identitate fara cip. Nu vad de ce ar mai opta cineva pentru ele...
Ea a vrut să-si facă buletinul normal, dar a zis cei de la buletine că poate să facă doar buletin electronic, acum poate nu au mai avut pe stoc decât buletine electronice
Anul trecut am facut clasic, nici nu m-au intrebat de digital. Cred ca prin August l-am facut.
Dar ea l-a făcut anul ăsta, acum nu demult, dar eu știam că de abia din 2031 te obligă să faci buletin digital, dar uite că ea a putut face numai buletin digital
Confunzi lucrurile. Ioandelesal zice bine
Exprimarea gresita,, buletin''' e acea carticica pe care inca o mai au batrani a carui valabiltea e nelimita.Au o liniuta acolo.
De ceva timp s-a eliberat carti de indentitate.De aici confuzia
Daca citeai atent tot raspunsul domnului vedeai ca poate alege.
Cartile de identitate clasice se elibereaza pana in 2031, nu aveau voie sa faca asta
Eu am făcut buletin clasic chiar dacă e valabil până în 2031 și nu 2034 cum ar fi fost normal.
vampirss întreabă: