|

Voi cum ati proceda daca ati fi obligati sa lucrati si sambata 5-6 ore FARA sa fiti platiti suplimentar fata de 40 ore pe saptamana (de luni pana vineri 8 ore) si cu salariul minim?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

As solicita aplicarea prevederilor legale privind munca suplimentara, conform Codului muncii, rep. in 2011, citez:
"ART. 120. (1) Munca prestată în afara duratei normale a timpului de muncă săptămânal, prevăzută la art. 112, este considerată muncă suplimentară.
(2) Munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.
ART. 121. (1) La solicitarea angajatorului salariaţii pot efectua muncă suplimentară, cu respectarea prevederilor art. 114 sau 115, după caz.
(2) Efectuarea muncii suplimentare peste limita stabilită potrivit prevederilor art. 114 sau 115, după caz, este interzisă, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.
ART. 122. (1) Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.
(2) În aceste condiţii salariatul beneficiază de salariul corespunzător pentru orele prestate peste programul normal de lucru.
(3) În perioadele de reducere a activităţii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere plătite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate în următoarele 12 luni.
ART. 123. (1) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut de art. 122 alin. (1) în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
(2) Sporul pentru munca suplimentară, acordat în condiţiile prevăzute la alin. (1), se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază."
Daca angajatorul nu este de acord as reclama la ITM si daca nu se rezolva l-as da in judecata, bineinteles daca as putea renunta la acel loc de munca.

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Astazi as accepta, ca e criza. Dar in rest nu, sunt suficiente locuri de munca unde se plateste peste salariul minim.

| a răspuns:

Am o zicala: "Nu dori moartea Sefului, fa-l sa-si doreasca singur!"
As aduna suficiente dovezi, dupa care impreuna cu mai multi colegi care stau in acelasi "oala" cu tine, am depune o plangere colectiva la ITM, dar si o actiune in instanta impotriva angajatorului.
In instanta, pe langa pretentiile de despagubire materiale, am solicita si publicarea (in 3 cotidiene si 3 posturi TV de audienta nationala) sentintei, pe cheltuiala angajatorului.
Automat ar scadea vertiginos numarul angajatorilor care nu-si platesc (corect) angajatii!

| a răspuns:

Reclamatie la itm si schimb de servici

| a răspuns:

I love you, goodbye!

Dar ai trecut in contractul de munca asa ceva? Adică ore suplimentare sâmbăta, neplătite?
Nu de alta, dar cred ca știi ca îl poți reclama la ITM...

| explică (pentru NLS):

Nu, in contractul de munca scrie doar ca lucrez 8 ore pe zi, 40 ore pe saptamana. Nu scrie nimic de sambata sau de ore suplimentare platite.

| a răspuns:

Nu as avea un astfel de loc de munca.

| explică (pentru Frank51):

As vrea macar sa schimb asta, ori sa ma duc si sambata insa sa fiu platita suplimentar ori sa nu mai vin deloc sambata. Nu stiu daca ITM poate face ceva, seful probabil m-ar concedia daca ar afla ca ar veni ITM-ul la firma pentru ca eu i-am chemat.

| a răspuns (pentru Girly97):

Draga mea, nimeni nu te obliga sa stai acolo, iar daca nu poti face nimic gasesti oricand un loc de munca unde se plateste 200-300% in weekend.

| a răspuns:

Faci mofturi?
Zbori!
Așa gândește patronul (scuze rahatul ajuns patron) din Românica!
sad

| a răspuns:

Astazi as accepta, ca e criza