|

Aici prezent un iubitor de Alexandre Dumas! Care merita citita prima, 'Cavalerul reginei' sau 'Regina Margot'? happy

Fundooooooi! ^^

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Incepi cu "Regina Margot". Presupun ca, fiind fata, preferi povestile cu mai mult romantism. Mie personal mi se pare mai interesanta perioada istorica. Se pare ca si realizatorii de filme ti-ar recomanda-o in primul rand pe Margot.
http://en.wikipedia.org/......ison-Rouge
Daca stai bine cu franceza, le gasesti pe amandoua in original (si multe alte opere ale lui Dumas-tatal) pe net (Margot este chiar printre linkurile listate de wikipedia). Ti-ar prinde foarte bine, mai ales ca este vorba de o franceza foarte apropiata de cea moderna.

| explică (pentru SkyPilot):

Ma limitez doar la cititul cartilor in romana sau engleza caci franceza stiu doar cat sa ma descurc sa ajung la toaleta xD. Chiar ma apucasem de prima carte din 'Regina Margot' cand am gasit alte cateva carti de Alexandre Dumas, preferatul meu happy Chiar daca sunt fata, nu-mi place romantismul in plan principal, dar cred ca o sa ma descurc cu asta ca doar are si ceva detalii interesante in legatura cu relatiile interumane de pe vremea aceea. Multumesc frumos de sfat si ma duc la citit! ^,^

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna, Irina!
Si eu in adolescenta am iubit mult romanele lui Alexandre Dumas.
Iti recomand sa incepi cu "Regina Margot'', poti continua cu "Doamna de Monsoreau'', cu "Cei patruzeci si cinci'' si, in final, cu "Cavalerul Reginei''.
Insa preferatul mea, dintre toate romanele lui Dumas, ramane "Contele de Monte-Cristo''. A fost si primul pe care l-am citit, si cel pe care l-am recitit de cele mai multe ori pe parcursul vietii si am vizionat cu mare placer si ecranizarile acetsuia.
Daca nu l-ai citit deja, ti-l recomand calduros. Merita!
O seara frumoasa si lectura placuta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu am citit ''cavalerul reginei''. Este o poveste despre dragoste, sacrificiu si loialitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează