|

Am 14 ani si as vrea sa citesc

Rosu si negru-Stendhal

Departe de lumea dezlantuita-Thomas Hardy

Rebecca-Daphne du Maurier

Panza de paianjen-Cella Serghi

Adela-G. Ibraileanu.

Credeti ca sunt potrivite pentru varsta mea? Ce alte carti imi recomandati?(in afara de cele cu vampiri,Sf, Jurnalul unui pusti etc.)

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Cred ca esti prea mica pentru a intelege asemenea carti, asteapta pana pe la 16-18 ani.
Cauta literatura pentru copii, eventual si pentru adolescenti si o sa gasesti destule titluri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ioandelasal):

Am tot cautat si tot ce am gasit au fost carti pe care le-am citit pe la 8-9-10 ani, iar restul sunt carti care nu ma tenteaza deloc, ca acelea trecute in paranteza si de aceea ma avant la unele mai complicate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu am citit Rosu si Negru in clasa a 7-ea, e destul de plictisitoare cartea,dar daca vrei sa o citesti e ok. Daphne du Maurier insa scrie lucruri destul de mature asa ca nu prea recomand. Restul sunt si ele ok. La varsta ta m-am axat pe clasici mai mult, voiam sa imi construiesc o baza pentru lecturile urmatoare. Poti citi lejer lucrarile lui Jane Austen, Oscar Wilde, Anton Chekov, E.A Poe, Lord Byron, Mary Shelley si multi altii. Poate chiar si Kafka, daca intelegi, desi lucrarile lui ai o tema cam existentialista. Poti citi si lucrari importante din secolul XX cum ar fi De Veghe in Lanul de Secara, Cum sa Ucizi o Pasare Cantatoare, Clopotul de Sticla etc. Unele au teme destul de sensibile, dar daca esti matura le poti citi lejer. Daca nu ai citit inca, poti citi operele lui Truman Capote(Cu Sange Rece ar fi exceptia, restul sunt ok). Sper sa iti fi fost de ajutor. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu zic sa citești. Dacă înțelegi e și mai okay.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează