anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna,am inceput sa fac multe povesti pe wattpad.Una dintre ele este asta, se numeste Un pat si doi nebuni
www.wattpad.com/story/25867682-un-pat-si-doi-nebuni
vreau sa va cer parerea. puteti sa va lasati si o mica parere acolo.Chiar vreau sa stiu daca este buna cartea pana acum, astept...va pup :*

14 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Nu înțeleg de ce ( poate așa se învață în zilele de azi) foarte mulți dintre cei tineri (școlari) folosec termenul „poveste" pentru ceea ce în mod normal poate fi numit schiță, nuvelă sau povestire.
În nici un caz „poveste".
În literatura română au scris „povești" Ion Creangă, Ion Slavici, Petre Ispirescu, și mai nou o serie de autori consacrați în literatura pentru copii.
Dar ceea ce a comis INeedYouToo în nici un caz nu poate fi catalogat la capitolul „poveste".
Textul este naiv, prea școlăresc, prea cum se vede prin filmele americane (foarte slabe) despre adolescenți.
De ce este foarte important ca prima zi de școală a unei eleve să fie marcată de cunoașterea unui individ care să-i dea fiori, tendința de erotism și sex să primeze acelor normale priorități pentru care vine un elev la școală? Acelea de a se instrui, de a învăța.
Plus că, așa cum foarte pertinent remarcă teardrop, textul propus spre lecturare este plin de greșeli gramaticale.
Mai mult, bine remarcate, toate celelalte inadvertențe care fac ca textul să se situeze pe un plan de submediocră factură literară.
Replica autoarei că „dacă nu vă place nu citiți" nu este una care să-i aducă laude. Criticile sunt inerente ( chiar și la autori consacrați) și ele sunt binevenite acolo unde este cazul a aduce îndreptări acelor texte care „vor intrarea-n lume".
Dragă Teardrop, sincere felicitări pentru analiză, pentru corectitudinea observațiilor chiar dacă, după cum vezi „nu au dreptate cei care au dreptate".
Foarte probabil că și eu voi primi „bobîrnace " de la unii dintre repondenți.
Și, pentru a încheia, voi pune pe tapet, pentru a nu știu cîta oară, acest tetralog care îmi este atît de drag a-l face oamenilor cunoscut.
În lume există PATRU categorii de oameni.PATRU...și atît!
Cei care știu că știu.
Cei care știu că nu știu.
Cei care nu știu că știu.
Cei care nu știu că nu știu.
Drept urmare zic : cei care au ochi de văzut să priceapă și să ia aminte.
Vă doresc la toți multă sănătate!

| corolav a răspuns:

Replicile autoarei, referitoare la eventuale corectări ale textului propus spre lecturare, nu-și au suport.
Și în textele de răspuns greșelile gramaticale sunt destule.
Mi se pare normal. Deoarece autoarea nu posedă cunoștințele necesare de a scrie corect. A învățat greșit, a perseverat în greșeli și acum nu este în stare să discearnă unde sunt acele greșeli despre care se face caz.
Adică, este acel tip de om care „NU ȘTIE CĂ NU ȘTIE", în schimb ar fi în stare să ne dea cu Marea Neagră în cap pentru faptul că îi aducem critici, pe care tot din NEȘTIINȚĂ nu le suportă, nu le admite.
Este acel tip de școlar care te va aproba dacă îi vei spune că Tigrul și Eufratul se varsă în Marea Mediterană printr-un uriaș și comun estuar.
Că deșertul Akonkagua este în Africa sau că Groapa Marianelor este în Oceanul Atlantic.
Dixit!

| Teardrop a răspuns:

Greşelu gramaticale şi de exprimare încă din descriere. Nu prevăd nimic bun...

Repeţi prea mult cuvântul "puternice". Toate-s puternice: durerire, zgomotul, lumina...mai găseşte şi alte adjective înafară de puternic, că limba română îi extrem de vastă.

Concluzii după primul capitol: groaznic. Nici n-ai recitit ce-ai scris. Ai o grămadă de greşeli de tastare şi gramaticale, care fac lectura extrem de grea. Te repeţi şi ai o exprimare rudimentară.

În primele două paragrafe am găsit mai multe greşeli de exprimare decât propoziţiilaughing. "O mână rece îmi pătrunde şoldul"laughing Asta nu m-am putut abţine să n-o notezlaughing Cum mama naibii "îţi pătrunde şoldul"? Eşti fantomă, sau ce Dumneze? lol... Şi, serios acum, a venit de la şcoală şi s-a culcat? Da' cât naiba doarme? 12 ore/zi?

"Zilele astea am sunat-o pe Mia... fata blondă de ieri" Explică-mi te rog, că nu înţeleg. Şi acest capitol plin de greşeli.

Povestea: De căcat. Clişeică. A unei adolescente cu secreţii hormonale prea intense. Nu ştii să descri nici o vază bine, da' tu vrei să scrii scene de sex şi săruturi.

Părere personală: Nu-mi place nici un personaj. Toţi sunt mult prea aroganţi.

Sfaturi: Învaţă mai întâi să scrii, apoi apucă-te să publici. Citeşte mai mult, citeşte ceea ce te interesează să reproduci (văd că-ţi place eroticul şi chick-it-urile. Citeşte d-astea).
Nici unul nu ne-am născut învăţaţi. Eu la început scriam mai rău ca tine. Da' nu publicam, totuşi.

Per total, e groaznic. Speram să găsesc originalitate în poveste, dar nu e deloc.

| FatalScream a răspuns (pentru Teardrop):

Cand mi-am facut cont pe wattpad nu scria nicaieri ca trebuie sa fie si perfect tot ceea ce scrii, nu esti obligat sa citesti povestea daca nu iti place.In legatura cu acele greseli, nu am timp sa corectez, daca as avea, nu as ezita sa o fac, crede-ma!

| Teardrop a răspuns (pentru FatalScream):

Dacă nu ai timp atunci nu publici, şi nu-ţi cauţi scuze. Ai cerut critici, ai primit critici. Dacă era ceva de lăudat în lucrarea ta, fii sigură că aş fi sesizat şi aş fi lăudat. Dacă nu e perfect tot ceea ce scrii, atunci nu te aştepta să ai cititori, sau să primeşti critici pozitive.

| NiculaLoredanaAndreea a răspuns (pentru FatalScream):

Te inteleg, dar daca tu ai cerut pareri, nu te astepta ca toate sa fie pozitive. Trebuie sa te obisnuiesti, si de timp, nu cred ca nu ai.

| FatalScream a răspuns (pentru NiculaLoredanaAndreea):

Uneori mai gresesc, oricine greseste, am spus si o sa o repet, omul invata din greseli si cand greseste invata.Eu cand am timp rescriu capitolele si incerc sa le fac fara greseli.Este prima mea povestea care vreau sa fie nu stiu cum sa va spun, sa pun suflet in ea.Am vrut sa stiu ce cred altii despre poveste, ce greseli am, ca atunci cand vad sa le corectez.Va pup;*

| NiculaLoredanaAndreea a răspuns (pentru FatalScream):

Sincer, eu nici nu ti'am citit cartea, dar am vazut ca te'ai suparat pe cel care a comentat negativ. O sa o citesc si apoi o sa-ti dau pareri pe privat, asta daca vrei.

| FatalScream a răspuns (pentru NiculaLoredanaAndreea):

Nu m-am suparat, este parerea lui, fiecare avem dreptul la asta, dar eu am vrut sa spun ca fiecare gresim, nu cred ca exista om sa nu greseasca.Acestea fiind zise, am sa incerc ca atunci cand am timp sa rescriu capitolele, sa incerc sa fie fara gresli. happy

| FatalScream a răspuns (pentru NiculaLoredanaAndreea):

Desigur ca vreau.Chiar vreau sa aud mai multe pareri.

| ღஜღpikapikaღஜღ a răspuns:

Hey!
Okay o sa-ti dau si eu un sfat. Am citit doar un capitol si o sa-ti spun ce ai gresit
NICIODATA nu te prezinti cu "buna eu sunt y si am nu stiu cati ani ". Lasa-ne pe noi sa ne dam seama cum e personajul.
Si descrie mai mult. Da mai bine! Iti spun din propria experienta. Adica, asa eram si eu. Si ai grija cum te exprimi.
Si nu mai punt in paranteza, dupa ce a vorbit nu stiu cine. Asta nu da bine. Pui punct si continui fara paranteze.

Okay, daca iei in calcul sfaturile mele, o sa-ti mearga foarte bine. Si o sa ai multe citiri. A da sa nu iei in seama ce au zis altii, e prima ta carte (cred ) deci, ai o scuza.
Ori cum mi se pare destul de frumoasa povestea si originala, si dupa mine ar fi bine sa o continui. Ai vot de la mine sa stii! Bafta in continuare si spor la scris!

| FatalScream a răspuns (pentru ღஜღpikapikaღஜღ):

Multumesc mult, o sa iau il calcul sfatul tau, si da, pana la urma, vorba aia omul invata din greseli si cand greseste invata.Iti multumesc pentru sfat.O sa rescrius capitolul si iti multumesc din nou pentru sfat.Te pup :*

| FatalScream a răspuns (pentru FatalScream):

O sa rescrius capitolul*

| Alexandruza11a a răspuns:

E superba povestea bravo continua tot asa