| LexuDeea a întrebat:

Ce carti sunt bune de citit pentru copii de 14 ani?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Avand in vedere ca pe la 14 ani cam incepe adolescenta si totodata hormonii o iau razna recomand niste carti de dragoste ce te vor ajuta si la liceu precum "Adela", "Maitreyi", "Romeo si Julieta".

5 răspunsuri:
| Cameliapantiru a răspuns:

Salut! Nu stiu ce ai citit pana acum, dar iti recomand "Singur pe lume"- Hector Malot, "Winnetou"-Karl May, "Moby Dick"-Herman Mellville, "Marile sperante"-Charles Dickens, "Ciresarii"-Constantin Chirita, "Toate panzele sus!"-Radu Tudoran, "Contele de Monte-Cristo", "Cei trei muschetari", "Dupa douazeci de ani", "Vicontele de Bragelone"-Alexandre Dumas, "Aventurile lui Kuckleberry Finn", "Aventurile lui Tom Sawyer"-Mark Twain, "Coliba unchiului Tom"-Harriet Beecher-Stowe, "Calatoriile lui Gulliver'-Johnthan Swift, "Robinson Crusoe"-Daniel Defoe.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Pai in primul rand iti recomand niste carti de care vei avea nevoie la liceu: "Baltagul","Ion","Moara cu noroc". diferite opere ale lui I.L.Cargiale.
In al doilea rand hm sa vedem. daca vrei sa citesti si carti de care nu ai nevoie pentru scoala si doar de placerea de a citi trebuie sa descoperi singura ceea ce-ti placewinking citeste cat mai multe si da-ti cu parerea ce tip ti-ar placea.

Sper ca te-am ajutat. big grin

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Romeo si Julieta-William Shakspeare
Moara cu norc-Ioan Slavici
Mara-Ioan Slavici
Maytrei-Mirce Eliade
Alexandru Lapusneanul-Costache Negruzzi
Baltagul-Ioan Slavici
Ciresarii-Constantin Chirita
Katia demonul albastru-Principesa Martha Bibescu
Roland-Alexandru Mitru
Robison Crusoe-Daniel Dufoe

| JomelaMaya a răspuns:

». Multe carti, eu recomand sa incepi sa citesti carti in engleză, daca nu vrei incepe sa citesti carti horror sau aventură, sunt minunate. Baftă la citit!

| CryForYourLove a răspuns:

Jurnalulunui pusti(toate partile) insemnarile unei pustoaice, singur pe lume(asta e un roman foartee dragut, si mie chiar nu imi place sa citesc, dar asta mi-a placut)

Întrebări similare