| Ianateacup a întrebat:

Buna!
In calitate de viitoare scriitoare, pot sa scriu numele altor culturi?(nu neapărat istoria culturii respective) mai exact doresc sa dau personajelor mele nume chinezești) Sunt puțin confuză deoarece nu doresc sa scriu nimic istoric despre China, iar daca ar fi in acest fel, ar exista doar detalii minore, pe care le cunosc.
Mulțumesc anticipat!

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Poți să le dai ce nume vrei.

| carevaescu a răspuns:

Nu exista lege care sa ti interzica. laughing
Dar asa ca sfat, ce pot zice este ca atunci cand situezi un caracter într-un context, trebuie sa-l "cunosti" cat mai bine. Cu cat cunosti cultura lui, istoria lui, etc.cu atat constructia ta devine una mai fezabila.
Economia timpului si a spatiului te poate impinge spre unele simplificari sau scurtaturi - cum ar fi in cazul unui personaj secundar. Dar ideal ar fi ca un cititor "erudit" sa poata fi convins ca acel personaj e fezabil, reconoscibil.
Dar dpdv a licentei creative, stai liniștită ca foarte multi autori inventeaza personaje din alte culturi.

| ElaIliesi a răspuns:

Da, poți să scrii nume din alte culturi, inclusiv nume chinezești, pentru personajele tale. În scrierea fictiunii, numele personajelor poate contribui la construirea unui univers imaginar coerent și divers. Totuși, este important să eviți stereotipurile și ofensa culturala, iar dacă nu ești sigură de ceva, ar fi bine să te documentezi și să ai o înțelegere clară a culturii respective.