|

Buna.Ma poate lamuri si pe mine cineva cum trebuie rezolvat exercitiul B se la subiectul I la bac la romana? Ma refer la modelul nou.Adica profesoara mea de meditatii mi-a zis ca trebuie sa imi dau cu parerea despre acea motiune, aducand doua argumente pe care le pot dovedii cu citate din text.Dar atunci nu mai e parerea mea proprie, este a autorului.Chiar asa trebuie, sau imi pot explica argumentele din perspectiva mea?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Text argumentativ
- formarea unei opinii
Opinia mea este aceea că...
Având în vedere citatul / textul de mai sus eu cred că...
- 2 sau 3 argumente. Minim 2, maxim 4
În primul rând, în al doilea rând etc.
- Concluzie
În concluzie, având în vedere cele enunerate mai sus eu sunt de părere că...

La partea de argumentare poți să te foloseşti şi de citate din text ca să-ți susții punctul de vedere.

Acum, cel mai important.
Ascultă sfatul şi părerea unui proaspăt absolvent de liceu, cu bacul luat şi în primul an la facultate.

Examenul de bacalaurat la limba română este o MIZERIE ordinară! Un lucru împuțit care distruge viitorul elevilior şi toate informațiile pe care le înveți pentru bac la română NU te ajută niciodată în viață. Aici mă refer strict la partea a 3 a, cea cu operele literare. Prima parte e de rutină, să ai habar ce e ăla un sinonim etc. şi partea a doua te ajută să înveți cum să-ți susții un punct de vedere. Însă atunci când spui examen de bacalaureat la română automat de gândeşti că trebuie să înveți vreo 24 de opere litereare, asta înseamnă roamâna la liceu. Unde mai pui că, dacă la mate şi geografie ( sau altă materie ) pubctajul se dă corect şi notele sunt corecte la română nu-i deloc aşa. O să vezi când vei afla nota la bac de la română. Aproale că nici nu se merită să inveți opere literare. Majoritatea notelor la română vor fi sub 8. Profesorii de română care corectează la bac zici că-s vătuți în cap. Din bac, singura materie care chiat îți poate oferii un viutor şi un salariu foarte bun e matematica. Aia ar trebui să fie singura materie care să se mai dea la bac. La mate cât ai făcut atât punctaj primeşti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Iunix):

Ai dreptate, dar n-avem ce sa facem.In alte tari nici nu sa da BAC si de-aia o duc foarte bine.Mersi de raspuns oricum.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti poti explica argumentele din perspectiva ta dar ai nevoie de cateva citate din text pentru a demonstra ca explicatia ta face referire la text. Ai nevoie de aceste citate pentru a arata ca tu te-ai referit la textul respectiv nu la altul. Sper ca te-am ajutat, bafta la bac! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează