| Valentiinaa a întrebat:

sunt in clasa a VI -a si am nevoi de lecturi suplimentare... am nevoie urgenta... va rog sa ma ajutati cu povesti
Dau fundita

5 răspunsuri:
| Aliona00 a răspuns:

~Odata,demult,traia o fata foarte frumoasa si inteligenta pe nume Rosa.Traia intr-un castel,iar in acest castel domnea imparatul Alexandros,tatal Rosei.El era in vesnica dusmanie cu imparatul Licus, din cauza asta, Licus a omorat-o pe mama Rosei, Darina, cand ea avea 4 ani.
~ Maine, Rosa urma sa isi petreaca ziua de nastere(inplinea 18 ani) asa ca cu o zi inainte, isi petrecu ziua ca si toate celelalte, alaturi de iubitul ei Chris.El ii daruia in fiecare zi cate un trandafir, dar vroia sa-i faca o surpriza.De ziua ei urma sa-i dea 18 trandafirii.
~ Rosa iesise din casa, intra in gradina si se puse pe o banca intinsa cu gandul la Chris.Inchise ochii,si isi imagina ce zi va avea maine.Dar dintr-o data se auzeau pasi,era Chris:
-Cum ti-a fost ziua, domnita mea?
-Spendida,iar acum ca esti si tu aici e ca un paradis.
Ei doi se plimbara prin curte impreuna,cand dintr-o data,regele Alexandros facu un anunt:
-Dragi cetateni,azi,regele Licus a declarat razboi impotriva noastra,iar eu am acceptat,atat pentru azi.
~Femeile din castel incepura sa planga, fiindca stiau ca fiindca nu erau multi cetateni, oricine putea sa tina o sabie in mana trebuia sa lupte. Oricine, in afara de fiica imparatului.
~Si se tinu razboi, iar acesta tinu trei zile si trei nopti.Rosa nu mai apuca sa-si ia ramas bun de la nimeni, iar de ziua ei, toti trebuiau sa mearga la razboi.In razboi nu supravietui nimeni de la castel, Licus castigase lupta.
~Intr-o zi Rosa se hotara sa mearga sa vada ce s-a intamplat chiar si cu riscul de a fi ucisa.Merse,merse si aluneca pe ceva,era un trandafir cu un bilet in elbig grinraga mea Rosa,daga vei gasi vreodata biletul acesta, eu nu voi mai fii, ma doare inima ca nu am putut sa-ti spun "La multi ani"dar nu pot face nimic. Alt tau, Chris! In gand Rosa isi spuse:
-A murit?
~Ea a fugit pana la lucul unde s-a tinut batalia, dar erau numai oameni morti.Cutand printr-e ei, ea il gasi pe Chris, dar...mort si el.Plangand si suspinand, Rosa spuse:
-Nu voi putea traii fara tine!
Si lua trandafirul, iar unul dintr-e spinii si l-a implantat in inima.
~De atunci trandafirii de ma numesc si rose.

| Valentiinaa explică (pentru Aliona00):

Cine a scris povestea si cum se numeste?

| Aliona00 a răspuns (pentru Valentiinaa):

Pai nu mai stiu asta e demult

| Valentiinaa explică:

Heii kiss Sunt clasa a VII - a si vreau sa citesc niste carti carti pentru varsta mea. Urgentt Dau fundita kiss