| AlexAL275 a întrebat:

Am o idee cam ciudată, mă gândesc că dacă aș începe să citesc unele cărți de dezvoltare personală, cum ar fi,, Tată bogat, tată sărac", poate unele lucruri s-ar schimba în mine, cum ar fi gândirea și poate mi-ar trezi și o poftă mai multă pentru citit. Unii oameni zic că e bine să citești orice îți trece prin mâini, alții zic că cărțile nu te ajută cu nimic. Voi ce ziceți? Au cărțile un impact mare asupra propriei persoane?

8 răspunsuri:
| DemonLord a răspuns:

Știi cum e, nu știi pana nu încerci.

| cristimihailov a răspuns:

Dezvoltarea personala tine numai de tine.

Nu de carti. Alea te ajuta in altfel de dezvoltare intelectuala.

| RKBlue a răspuns:

Cartile de dezvoltare personala nu iti dau raspunsurile mura in gura, de cele mai multe ori.Trebuie sa iei o parte de acolo, sa modifici unele sfaturi, ca sa se potriveasca propriei persoane.
Cartile in general au un mare impact, daca sunt bune si te "marcheaza". Orice carte poate contine o mica invatatura despre caracter.
Cele de dezvoltare personala sunt doar carti in care au fost adunate multe idei si sfaturi.Acestea sunt bune, dar cum am zis mai sus, sunt generalizari, si trebuie aplicate numai dupa ce le-ai inteles si le modifici pentru propria persoana.De ce?
Caci ai parea fortat.Te-ai simtii fortat.Trebuie sa te dezvolti ca persoana fara sa te schmbi brusc prea tare sau sa te straduiesti sa fii cu totul diferit dintr-o data, caci poate avea efecte negative.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Recomand colectia "Secretul" de Rhonda Byrne pentru dezvoltare persoana pe plan psihic si spiritual.

| Michaeel a răspuns:

Da. Îți spun din experienta. Am citit o carte odată care m-a schimbat total ca persoana, m-a schimbat la comportament și la gândire.Depinde și ce cărții citești, nu toate reușesc asta.

Răspuns utilizator avertizat
| Alxblx a răspuns:

Cărțile acelea te fac doar sa gândești mecanic iar când te trezești in realitate realizezi ca nu sta chiar asa treaba... cărțile acelea îți spun ce sa faci dar nu și cum

| marinescub701 a răspuns:

Diferitele personaje te pot inspira, insa totul depinde de tine. Daca vrei sa devi mai motivat in a-ti asigura in viitor, la mine a functionat seria "Clannad", ca tot pari fan anime