anonim_4396
| Anonim întreabă:

As vrea sa imi spuneti ce carti stiti in care intamplarile se petrec in castele, conace, si in care personajele poarta haine de epoca.etc. dar nu strict de istorie. Carti in care personajele poarta haine de epoca. de exemplu "Doua Diane", "Micul lord". Multumesc

Răspuns Câştigător
| xClementine a răspuns:

Daca n-ai citit, recomand ''Regele'' de Donald Barthelme. Implica o alta poveste a Cavalerilor Mesei Rotunde si a lui Arthur. Iti dau descrierea de pe spate :
,, Cine nu si-i poate imagina pe Cavalerii Mesei Rotunde luptandu-se sa-si pastreze statutul de marci inregistrate ale eroismului in epoca tancurilor, a avioanelor si a radioului, poate face cunostinta cu Regele. Barthelme nu numai ca demistifica istoria, dar o face, pe deasupra, cu un zambet molipsitor si cu ajutorul unor mituri celebre. E mult de ras, dar si mai mult de gandit : ca orice scriitor postmodern respectabil, Barthelme isi lasa cititorul sa creeze mesajul si semnificatia in timp ce-l parcurge. Regele este, far aindoiala, unul dinre cele mai amuzante romane scrise vreodata si o invitatie deschisa la un adevarat spectacol literar.'' Bafta!

3 răspunsuri:
| FadetoBlack a răspuns:

Te referi la ''Cele două Diane'' nu?
Păi ar fi
Tess d'uberville
Prinţul Fermecător de Julie Garywood
PÂNĂ DIMINEAŢĂ, CĂSĂTORIŢI de Lisa Kleypas

| karsivan a răspuns:

Vicontele de Bragelonne-Alexandre Dumas, Dupa 20 de ani. Cei trei muschetari

| MonsterDanger a răspuns:

Nush...Ai zis nu strict de istorie dar altul nul mai stiu. straight face ''Soliman Magnificul'' big grin bafta!