|

Buna TPU nu am putut poasta din prima o parte din romanul meu dar va rog vreau pareri daca as putea fi o scriitoare proferoara de romana a spus ca am imaginatie, este un roman SF dar primul capitol e mai mult introducere sa nu va mirati de ce nu e asa mult sf o sa fie in capitolul 2 navete etc Deci incepe asa Grall: Intr-o zi frumoasa din orasul Charleston frumosul oras asezat pe malul oceanului si foarte renumit pentru arhitectura o fata de vreo 20 de ani cu parul rosu ca de foc privirea agera ca de pisica ochi vezi specific vicleniei si trupul subtire ca u unei ramuri de copac se antreneaza din greu in fata casei.In cadru isi mai face aparitia o femeie de statura mijlocie cu parul carunt, privirea obosita fata imbatranita cu niste liniute predominante pe langa ochi, care se apropie de fata si o atinge pe brat. Katherine draga te-ai antrenat destul astazi i-a si tu o pauza du-te si conoaste un baiat dragut pe placul tau nu te mai izola asa.Mama! spuse Katherine plina de nervozitate fixandu-si ochii verzi si ageri pe persoana pe care o iubea cel mai mult pe lume.Iti vreau doar binele.Tu nu intelegi cum as putea sa caut un baiat cand eu am un rol important in apararea pamantului.Stii bine cat am muncit sa fac parte din echipa Linex spuse agitata domnisoara.Stiu draga dar.Dar ce? taiase repede Katherine cine stie cand o sa mai fin din nou in pericol si capitanul David ma va trimite in galaxia Nuron sa rezolv problema. Draga mea fiica ascultama ochii au inceput sa i se umezeasca dar incerca sa isi tina emotiile in dansa din rasputeri.Eu am plecat vreau sa fiu singura, cu pasi rapizi isi lua ghiozdanul si se indrepta spre camera ei inchizand usa si trantindu-se pe pat incercand sa isi adune gandurile.Cum poate sa zica asa ceva e mama mea stiu dar uneori este asa enervanta ma protejeaza prea mult isi spune in gandul ei.Cam atat scriu doar ca urmeaza faza cand primeste un mesaj de la David care i zice ca trebuie sa mearga la New York sa reuneasca echipa si sa plece in alta galaxie sa salveze si pe a noastra happy cam atat o sa mai fac, pot sa fiu o scriitoare?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai mari probleme cu gramatica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu, copilă fara minte, daca vrei sa scrii un roman trebuie sa ai urmatoarele chestii.
1. Inteligenta
2. Imaginatie
3. Gramatica la degetul mic
4. Vocabular foarte bogat plin de expresii si in stare sa creeze figuri de stil noi, nu imprumutate ori copiate.

Pentru a deveni scriitoare trebuie sa citesti, si nu ma refer doar la beletristica cu tematica "literatura universala" si "literatura romana".

Pune mana pe: filozofie, psihologie, dezvoltare personala pentru a cunoaste omul si caracterul lui in situatii extraordinare, invata si putina geografie si istorie ori daca vrei sa-ti creezi propriul tau univers, pamant sau taram este foarte bine dar trebuie sa dai dovada de o imense putere de imaginatie pentru a crea. Adica, uita-te si tu la J. R. R. Tolkien sau Lewis Carroll, acesti oameni sunt extraordinari.
Daca tot ai spus ca romanul o sa fie "Science-Fiction", recomand sa-l citesti pe Jules Verne, George R.R. Martin, Bernard Werber sau Hugh Howey.
Adica, eu nu inteleg, cum este posibil sa spui ca "vreau sa fiu scriitoare" dar tu nu stii absolut nimic despre literatura, sa nu mai spun despre gramatica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Scherimuvi):

Ai uitat de King! big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează