|

Buna TPU, recent am inceput sa citec cartea Anna Karenina petru scoala, am ajus pe la pagina 100 si prea mai inteleg ce sa intampla. Poate cineva sa-mi ofere o povestire a cartii?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Înseamnă că ai citit-o din trei în trei foi... Ori, ai deschis-o direct la pagina 100.
Te sfătuiesc să o iei de la capăt cu lecturarea, până o înțelegi. Așa, mai faci și ceva 'exercițiu' de scriere corectă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru floresdemayo):

Am citit pagina cu pagina dar pierd firu narativ si nu tin minte numele personajelor, mai am o spatamana mana trebuie so prezint.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AGOR):

Iei cartea, te concentrezi și citești cu atenție. În timp ce citești, scoți individual într-un jurnal de lectură, numele personajelor și acele citate esențiale care te vor ajuta în elaborarea unui eseu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna!
AVERTISMENT:Acesta e un spoiler!
Romanul prezinta viata catorva familii de nobili din Rusia secolului al 19. lea.
Pe de o parte Anna -o doamna respectata din Petersburg, casatorita cu un om important mai mare decat ea cu 20 ani, cu care are si un copil.Anna pleaca la Moscova, la fratele ei.Acesta se incurcase cu guvernanta, iar sotia il ameninta ca.l paraseste.Ana trebuia sa.si convinga cumnata, sa.i mai acorde acestuia o sansa.In gara, Anna il zarese pe Vronski de care se indagosteste.Ea nu cunoscuse niciodata dragostea.Pe sotul ei nu.l iubise niciodata.
Pe de alta parte, Levin, un tanar domn indragostit de printesa Kitty cu care dorea sa se casatoreasca. Levin vine la Moscova sa o ceara pe Kitty de sotie, insa afla ca aceasta il iubea pe Vronski.Neputand sa indure chinul,Levin pleaca la tara unde ramane multa veme.
La un bal insa,Kitty il zareste pe Vronski dansand cu Anna si simte ca acesta nu o mai iubeste.
Anna se intoarce la Peterburg,iar in tren il zareste pe Vronski, care ii destainuie iubirea.
Acestia incep o aventura, iar cand sotul Annei afla ca aceasta este insarcinata cu Vronski se gandeste sa divorteze.Ii ia si copilul.
Ana naste si se imbolnaveste, iar sotul ii mai acorda o sansa, dar dupa ce se insanatoseste aceasta pleaca in strainatate cu Vronski, abandonandu.si copilul.
Levin afla, ca Kitty este bolnava si nu s.a casatorit intre timp si o cere in casatorie, insa nu sunt fericiti.
Anna se intoarce la Moscova, insa realizeaza ca nu poate iesi in societate cu Vronski, nu isi putea vedea copilul.Devine dependenta de heroina.
"Toate familiile fericite seamana una cu alta, fiecare familie nefericita este nefericita in felul ei".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează