| cameliaTpU a întrebat:

Buna TPU ...scuzati categoria...nu am stiut sigur unde se incadreaza
Bun...deci,sunt in clasa a 8-a, iar in aproximativ 4 luni am examen...chestia este ca mie imi place foarte mult arta plastica, insa am dubii in privinta alegerii profilului...multi imi spun sa merg la mate-info pentru ca altfel nu voia avea sanse la bac ...si matematica ar fi de ajutor intr-o cariera de arhitect sau in general in domeniul artei ...insa eu nu pot face fata la matematica intensiv, sunt constienta de capacitati si pur si simplu nu pot...nu vreau sa ma duc acolo si sa raman in urma cu materia,sau sa fiu nevoita sa ma transfer la alt profil si sa fi ramas in urma si acolo.
Eu as fi vrut sa ma duc la arte la liceu, doar ca toti imi spun ca nu voi putea lua bacul acolo...ca nu se face mare lucru in afara de atelier si astea...dar sunt si persoane care imi spun ca pentru a fi acceptata la o facultate de arte trebuie sa am practica si sa stapanesc tehnica,iar pentru asta am clar nevoie de atelier.
Voi ce ati spune? As putea lua bacul la un profil de arte? Sau sa ma duc la filologie,chiar daca nu are legatura, dar totusi as avea sanse la bac?...ce sa fac? Nu vreau sa fac o alegere gresita.
Va rooog!
Funda

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă vrei să faci Facultatea de Arhitectură sau Arte Plastice, atunci este PREFERABIL să te înscrii la un Liceu de Arte :)
Dacă înveţi, poţi promova BAC-ul; vezi şi linkul :
http://www.admitereliceu.ro/......ultate-bacPentru a te putea înscrie la un Liceu de Arte, trebuie să ai medie de trecere ( minim 5 - media de admitere ) şi TREBUIE să dai probe eliminatorii ( vocaţionale )!
Media finală a celor admişi depinde şi de concurenţă...

Trebuie să dai Evaluarea Naţională normală ( Română + Matematică ) şi, în plus, TREBUIE să dai ( în luna Mai 2016 ) Probele de aptitudini pentru "vocaţional" ( arte ) - vezi detalii despre probele de aptitudini în Anexa nr. 3 la ordinul M.E.N. nr. 4432/29.08.2014 de la linkul :
http://www.isjbraila.ro/......I_2015.pdf


Toate cele bune!

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

Vezi detalii despre Evaluarea Naţională din 2016 în Ordinul nr. 5081/2015 de la linkul :
http://lege5.ro/......-2015-2016

http://subiecte2016.edu.ro/2016/evaluarenationala/legislatie/

Vezi detalii despre admiterea la liceu 2016 în Ordinul M.E.C.Ş. nr. 5082/2015 de la linkul :
http://lege5.ro/......-2016-2017

Vezi detalii despre Evaluarea Naţională în răspunsul pe care l-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......u-peste-6/

1 răspuns: