| writer21 a întrebat:

Vreau sa incep sa scriu o carte cat de cat serioasa. Genul beletristica pentru ca asta ma atragelaughing Nu imi spun varsta pentru ca nu are relevanta. Am nevoie de cateva sfaturi de la cei care, poate, au aceeasi pasiune de a scrie ca si mine:
• In primul rand, cum as putea sa le spun odata si odata parintilor sau apropiatilor ca imi place sa scriu si as vrea sa public, candva o carte? Ai mei nu sunt deschisi la lucruri de astea si nu sunt de parere ca ar avea vreun rost...
• Ce idei ati citi voi?laughing cei pasionati de citit din generatia noastra, pentru ca, pana la urma, pentru noi scriu sau scriem toti.
• Unde pot sa-mi scriu cartea cel mai usor? Aveti ceva aplicatii sau idei unde as putea scrie cat mai simplu dar totusi sa pot pune un fond sau lucruri de astea? Momentan folosesc Word-ul, insa poate sunt alte aplicatii care sunt mai bune
• Ce parere aveti? Ce fel de carte ar prinde mai bine dintre: o carte in care totul este ca la carte (ironie haha). Adica limbajul corespunzator al personajelor si toate cele
Sau
O carte in care personajele mai scapa si cate o injuratura inofensiva si poate au un limbaj contemporan?
Primesc uneori pareri de la unii ca de ce scriu pasaje atat de urate, insa le raspund:
"Pentru ca eu imi creez personajele dupa cum mi le imaginez ca fiind in ziua de azi. Nu ai sa vezi adolescent/adult care sa nu scape un porumbel atunci cand se enerveaza sau altele"
Sfaturi?laughing
Sunt dispusa la orice:*

Răspuns Câştigător
| Justme1997 a răspuns:

Cred ca pentru inceput ai putea sa postezi ce scrii pe Wattpad, sa vezi ce zic cititorii. Majoritatea sunt adolescenti, deci nu sunt critici prea duri. O carte serioasa cum zici tu cred ca poti sa o scrii cand ai mai multa experienta, este dificil de publicat.
Folosește limbaj contemporan si orice înjurătură dorești.

1 răspuns:
| Adry05 a răspuns:

în legătură cu părinții dacă crezi că nu te-ar înțelege atunci n-are rost să dai anunțul „mă apuc să scriu o carte!" ci mai degrabă „am scris o carte". Secretu ăsta pe care îl ții și ideea e că „nu ești înțeleasă" o să te facă să ți se pară și mai interesant să scrii.
Idei nu știu, eu de cele mai multe ori sunt atrasă de cărți misterioase, mai dark, dar citesc orice cât timp e bine scris și mi se pare interesantă ideea.
IAr la limbaj, dacă scapă o înjurătură nu mă deranjează, o trec cu vederea cât timp e întemeiată și are legătură cu povestea nu doar de dragu de a-mi arăta că știe înjurături (cum mi se pare o parte din scenariul mind hunter).