|

Buna ziua.

Angycut a pus de curand o intrebare legata de literatura sau, mai curand, despre pasiunile voastre legate de acest subiect.

Ei bine intrebarea ei m-a convins sa pun si eu o intrebare acum.

"50 de umbre ale lui Grey" sau "S****-o Ramona" (scuzati, dar acesta este titlul sunt 2 carti slabe, spun eu. Dar pe internet apar tot felul de "tineri autori" a caror povesti nu contin decat tenta sexuala...altceva nimic.

Ei bine eu am ajuns la concluzia ca mai bine sa ne fereasca Domnul de ziua in care vor incepe toti copii sa citeasca, deja sunt bombardati cu lucruri cu tenta sexuala de peste tot, nu este nevoie si de carti care la 10 pagini contin o scena erotica intinsa pe alte 5 pagini (50 de umbre...). De acord este bine sa citesti si sunt de acord cu evolutia, cu schimbarile, dar acesta mi se pare un regres deoarece nu vad nimic frumos in aceste carti scrise acum. Oricum majoritatea cititorilor acestor carti sunt in general copi care nu au avut inca parte de sex, dar asa li se umple capul cu chestii de genul si se trezesc legati de partenerul cu 20 de ani mai mare...etc.

Voi ce parere aveti?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacai se face multa reclama, eu cred ca da, mai ales ca copii /adolescentii stiu ca vor citi lucruri,, interesante''
Degeaba ii spui copilului ca aia e carte pentru adulti, ei vor tentanti sa o citeasca.Ca si filmele pentru adulti, ca si sexul in general.
Copilul/adolescentul sunt atrasi de obicei de lucrurile interzise.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu prea știi să scrii!
Ai probleme cu gramatica limbii române.
Vezi, în special, la cuvintele „copii".
„... ziua cînd vor începe toți copiii"( deci cu trei de „i", aici, așa e corect.
„...majoritatea cititorilor acestor cărți sunt, în general, copii".
Vezi cele două virgule, care se impun, plus „copii" ( aici e corect cu doi de „i").
Și, pînă la urmă, nu am înțeles care e întrebarea ta? Nu ai pus nicăieri vreun semn de întrebare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu zic să nu ne ferească Domnul de ziua în care vor începe toți copiii să citească, fiindcă literatură de calitate există. Marea greșeală este că toți caută să fie în pas cu ultima modă (iar ultima „modă" în materie de literatură cam asta oferă). Nu ar trebui să fie o problemă pentru copiii cărora li se explică acasă că există chestii vechi mult mai bune decât ce e acum la modă (în materie de literatură, muzică, haine etc). Chiar dacă se va scrie numai literatură de genul ăsta de acum înainte, ne-a rămas totuși literatura lui Jane Austen, Emily Bronte, Balzac, Camil Petrescu...
Eu zic că și copiii vor ajunge să facă diferența și să aprecieze...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Iknowthat):

Sigur, ai dreptate. Desi eu nu observ aceasta capacitate de deosebire la tinerii din ziua de astazi, din contra se simt atrasi de "rau" (impropriu spus rau), vorbesc acum de o majoritate, sigur sunt si tineri cu capul pe umeri. Pacat insa, nici parintii nu se ocupa cum trebuie. Cat despre partenerul cu 20 de ani mai mare nu ma refeream la exemplele din literatura, ci din realitate, cazuri sunt suficiente.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cât despre partenerul cu 20 de ani mai mare...nu e ceva recent. Toată literatura e plină de exemple de căsnicii între fete tinere și bărbați trecuți de prima tinerețe (ca să mă exprim eufemistic) happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează