anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cand un regizor face un film dupa o carte, ce se pierde? de ce este mai buna cartea ca filmul? stiti filme mai bune decat cartile?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim explică:

Imi las carti gen crima si pedeapsa dupa 4 pagini si trebuie sa lucrez la cata importanta le dau oricine ar fi cei care au scris.
ce are filmul in plus, costume, lucruri, lumina, cinematografii, doar chestii de facut un film care il fac sa para interesant de gandit.
death in venice e dupa mann, se pierde toata constructia aia de mituri si filozofie, totusi e o explozie estetica, la fel se intampla si la theorem de pasolini dupa aceeasi carte, cadrele lui bresson dupa bernanos sunt poate mai profunde decat cartile, the devils de russel e exact in stilul lui huxley, india song de marguerite duras a fost special pentru film, altfel as pati ca la crima si pedeapsa, mother joan of the angels e foarte bun, nu stiu daca e mai bun decat cartea.

5 răspunsuri:
| Alcyon a răspuns:

In primul rand, intr-un roman personajele sunt mult mai bine conturate. Afli ce gandesc, ce simt etc. Filmul e mult mai superficial, fiindca se concentreaza mai mult pe actiune. Nu stii mai nimic despre viata interioara a personajului respectiv.

anonim_4396
| Anonim explică:

Se pierde descrierea. Autorul sta sa-ti descrie un personaj, atat fizic cat si moral. Filmul iti ofera totul vizual si in general nu tine seama de carte. Filmul e menit sa faca bani, nu sa respecte cartea. Se baga scene in plus care se considera ca fiind mai incitante si se scot altele pe care le-ai fi intalnit in carte. Cartea iti sporeste imaginatia, in vreme ce flimul ti-o comprima. Cartea ma lasa sa vizualizez eu personajele, in vreme ce filmul mi le da asa cum le vede regizorul sau, ma rog, cine alege actorii.
Dupa parerea mea nu exista filme mai bune decat cartile dupa care au fost facute.

| Teardrop a răspuns:

Practic se pierd gândurile personajelor.
Cred că să faci un film după o narațiune la persoana I e un chin.
Se pierd și multe elemente, care sunt mai greu de explicat în imagini, decât în scris.

| Rose123 a răspuns:

Nu se pierde nimic. Este pur si simplu perceptia regizorului asupra cartii respective vs perceptia fiecarui cititor. Evident, ele sunt diferite.

| annamaria199925677 a răspuns:

Idea e ca, atunci cand citesti iti imaginezi totul cum vrei tu. Personajele sunt formate de tine, locul, tot arata cum vrei tu. Nimeni nu iti impune sa arate intr-un fel sau altul.Eu nu am citit twight dar mi-a spus cineva ca personajul principal masculin nu a jucat cum era in carte.....Nu stiu ce sa spun asta mi s-a spus si mie. Sper ca te-am lamurit de ce cartea e mai buna decat filmul