| DonEduardo a întrebat:

Care este autorul vostru preferat?

8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

R. M. Pirsig.

| doctorandus a răspuns:

Bart Ehrman.

| Lioana a răspuns:

Jules Verne

| mastadont a răspuns:

Îmi e imposibil să aleg doar unul, însă o să numesc doi autori pe care i-am recitit de cel puțin 4 ori și îi recitesc periodic. În primul rând, Sven Hassel. Cred că am citit cărțile lui de vreo 10 ori, deja știu aproape și dialogurile însă încă nu și-a pierdut de loc din farmecul brutal și cinic în care prezintă viața de zi cu zi a unui soldat dintr-un batalion disciplinar al germaniei hitleriste, modul în care scrie acest autor dă dovadă de un cinism atât de brutal și cutremurător încât mi se pare greu să cred că lucrurile s-ar fi putut desfășurat altfel, știm cu toții că în cărți, autorii, încearcă să înfrumusețeze lucrurile, să dea un sens, un scop definit în cuvinte poetice vieții, însă Sven Hassel vede viața cum e ea de fapt, ca pe un drum care se poate sfârși oricând, moartea pândind după fiecare colț. În operele sale, personajele nu au nici un scop măreț în viață, nu au așteptări nerealiste și nici nu-și fac impresii false despre ce înseamnă să fii erou de război, ei doar încearcă să supraviețuiască într-un sistem politic brutal și bazat în totalitate pe puterea de a îndura și de a încerca, prin toate mijloacele, să ai un trai decent într-o țară în care putreziciunea pornește chiar de la cap.
Al doilea autor care mă fascinează și pe care îl recitesc constant este Serge Brussolo. Modul în care scrie e imposibil de descris, până nu-l citești nu ai cum să-ți dai seama cât de ciudate pot fi universurile create de mintea umană. De la animale imense care funcționează pe post de lacăte și au un sistem biologic complex în care păstrează seifurile oamenilor, până la o mare de pitici nervoși pe palmele cărora navighează navele sperând că-și vor atinge destinația dorită, sau poate ar trebui să menționez animalul care este la fel de mare ca o planetă și care face brusc febră din cauza unei infecții, sau poate pe femeia care își mănâncă propriul păr pentru a supraviețui...
Efectiv, scrierile lui Serge Brussolo sunt atât de ieșite din tipar încât, universurile create de acesta, sunt atât de halucinante și de greu de digerat de creierele noastre obișnuite cu viața de zi cu zi, fiindu-ne imposibil să punem în cuvinte sentimentul cu care rămânem după citirea unei cărți scrise de el.

| redwarrior27 a răspuns:

Sven Hassel

| LenaNikolaevna a răspuns:

Întotdeauna mi-a fost greu să răspund la întrebarea asta. Sunt atât de mulți autori pe care îi admir și ale căror scrieri îmi taie răsuflarea, dar dacă ar fi să aleg doar unul, cred că aș alege-o pe minunata de Jane Austen.

Întrebări similare