| AvalohAlyn a întrebat:

Cartile motivationale/de dezvoltare personala spun pe coperta si in descrierea lor ca iti pot schimba viata.Intrebarea mea este:A schimbat la cineva viata o carte de acest gen?(motivationala, de dezvoltare pers.)

8 răspunsuri:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Orice te poate invata sa gandesti mai bine ca ieri este in beneficiul tau pe toate planurile. Nu cauta mama cartilor, sunt mai multi autori care spun lucruri interesante.

| ROB3RT89 a răspuns:

Salut,
Daca ai o cultura generala foarte slaba si o experienta de viata care lasa de dorit,te pot ajuta sa intelegi anumite chestii.
Dar o carte nu iti poate schimba viata doar citind-o fara sa aplici ce scrie acolo.
Si aici vorbesc de carti bune, nu ori ce stift.
Era odata cineva pe aici care zicea ca dupa ce a citit o carte de genu, nu s-a schimbat nimic.
I-am cerut detalii si am laut si eu cartea, una destul de buna.
Probabil cine o citea si APLICA ce scria acolo percepea altfel, dar nu isi schimba viata peste nopate.
Plus ca nu e nimic rau in a citi.
Legat de coperta, trebuie sa fie ceva psihologic care sa te determine sa citesti si sa cumperi cartea aia.
Fara o reclama buna nu se poate.

| RandyMarsh a răspuns:

Doar tu iti poti schimba viata in adevaratul sens al cuvantului.O carte nu iti ofera decat impulsul si indrumarea de care poate ai nevoie.
Totul sta in mainile tale pana la urma, iar drumul nu este deloc usor.Cei mai multi se impotmolesc tocmai cand trebuie sa puna in practica invataturile acumulate.
Teoria e floare la ureche, dar practica ne omoara.

| NameInUse a răspuns:

Iti deschid mintea si iti poti rezolva o buna parte din probleme. Bineinteles, daca intelegi cum sta treaba.

| AnaMariaRc a răspuns:

Da.Iti schimba modul de gandire total.Dar daca o citesti doar asa sa fie citita degeaba o citesti.Trebuie sa o si intelegi

| 1918 a răspuns:

Da, cartile lui Eckhart Tolle mi-au schimbat viata.

| DreamyAndBold a răspuns:

Ele iti schimba viata doar in masura in care esti deschis la mesaj, daca lasi mesajul sa te patrunda, intai in gand, apoi sa iti racordezi si actiunile la gand. Nu e asa usor cum scrie, sa stii. Cam 60%-70% tine de tine, de atitudinea ta, nu de carte. Daca vrei ca acea carte sa te motiveze, o va face. Daca astepti ca ea sa faca asta in timp ce tu esti indiferent/a sau chiar impotriva chestiei asteia, cartea nu va ajuta aproape deloc sau chiar deloc.
Oricum. Dupa ce te lasi patruns de mesaj, ca sa iti schimbi cu adevarat viata trebuie sa treci dincolo, sa ramai cu mesajul in cap dar sa preiei si niste sfaturi cat mai practice, gesturi, actiuni pe care sa le implementezi in viata ta zilnica. Se spune ca in circa 30 zile un obicei e implementat. Adica devine obicei. Deeci nu se face nimic peste noapte. Poate doar incolteste in sufletul tau speranta si MOTIVATIA de a face lucruri bune, noi, utile etc.

| queenoffuckingeverything a răspuns:

TOTUL iti poate schimba viata. Un gest, o amintire, un pas gresit, o secunda intarziata, un minut in plus la masa... absolut tot. Pe mine, cartile motivationale m-au invatat in primul rand asta. In ziua de azi, sunt foarte multi asa zisi "scriitori" de carti motivationale, unii mai buni, altii mai prosti. De tine depinde daca la lasi cartile sa iti schimbe viata. Nu stiu cat de multe carti de acest fel ai citit, dar de multe ori in ele stau scrise anumite principii pe care noi le stim de multa vreme, doar ca nu le aplicam. Si in asta e cheia succesului. In alpicarea acestor reguli, acestor valori. Asta e rolul cartilor motivationale, sa te determine sa aplici anumite principii ce iti schimba cu adevarat viata.