anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce cărți de dezvoltare personala sau motivaționale ați citit voi in viața și cât de mult v-au ajutat?
Ce părere aveți de aceasta industrie sau domeniu literar al cărților de dezvoltare personala/motivațională?
Cat de mult ajuta astfel de cărți și cat de mult fac ce promit evident și cu implicarea cititorului adică punerea în practică a învățăturilor,recomandărilor și sfaturilor din cărțile de acest gen?
Cat de mult e marketing la o astfel de carte și cât de mult nu e?
Ce impact au avut asupra voastră de exemplu?
Și care sunt cele mai bune titluri?
Și în final, o ultima întrebare:Merita sa acorzi timp consistent unor astfel de cărți?
Mulțumesc!

3 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Am citit cateva precum prima si a doua parte din ABC-ul psihopatului de succes; tata bogat, tata sarac; arta razboiului si mai era una sau doua dar chiar am uitat cum se numeau. Pe mine unul nu m-au ajutat. Poate ca nici n-am tinut minte luni/ani de zile invataturile de acolo ca sa le aplic in viata de zi cu zi. Intrebarea cea mai buna: "Merita sa acorzi timp consistent unor astfel de cărți?" Sincer nu cred. Dupa parerea mea daca vrei sa inveti niste lucruri pe care sa nu le uiti intr-o saptamana, tot practica te invata cel mai bine. Vrei sa inveti sa citesti oamenii si sa stii sa te descurci in relatiile inter-umane? Lucreaza ceva pe interactiune directa cu ei cum ar fi casier, operator amanet, broker si o sa vezi cum se schimba treaba in ceva timp.

| DenDenX a răspuns:

Aceste cărți au un rol foarte important în dezvoltare și formare ca om...eu am citit,, Tata Bogat, Tata Sarac" recomand.

| movanumaris0 a răspuns:

Cărțile de dezvoltare personală și motivaționale pot fi extrem de utile, dar eficiența lor depinde mult de aplicarea practică a învățăturilor. Dacă implementezi ce citești, îți pot aduce schimbări semnificative în viața personală și profesională. Desigur, există mult marketing în jurul acestui domeniu, dar dacă găsești cărți valoroase care rezonează cu tine, impactul poate fi mare.

Câteva titluri populare și utile:
• Atomic Habits de James Clear
• The Power of Now de Eckhart Tolle
• The Subtle Art of Not Giving a Fck* de Mark Manson

Dacă îți place domeniul, merită să aloci timp pentru ele, dar e important să aplici ce înveți.