| CRC98 a întrebat:

Ce este genul liric si epic (vreau definiti, exemple si cum se redacteaza o compunere cu ele)!
FUNDA

7 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Genul liric este in proza, autorul povesteste actiunea,
Iar la genul epic actiunea este facuta de catre personaje, macar nu am dat copy/paste, in rest nu stiu big grin

| Svartedauden a răspuns (pentru Frank51):

Genul liric nu are actiune. Din genul liric fac parte poeziile.

| Frank51 a răspuns (pentru Svartedauden):

Ma rog, asa stiam eu! tongue

| Svartedauden a răspuns (pentru Frank51):

Oke laughing

| SebylVane1890 a răspuns:

Genul epic cuprinde operele in care autorul isi exprima gandurile, ideile si sentimentele in mod indirect, prin intremediul personajelor si al actiunii.Genul liric cuprinde operele in care autorul is exprima gandurile, ideile si sentimentele in mod direc.La genul liric apare eul liric, iar la cel epic naratorul.Atata am facut pana acuma si imi aduc aminte big grin

| Svartedauden a răspuns:

Din genul liric fac parte poeziile. Din genul epic fac parte nuvelele, schitele, fabulele etc.
Trasaturile genului epic sunt: indicii spatiali si temporali, personaje, dialog, actiune succinta.
Naratiunea=specia literara in proza in care se prezinta o actiune, intr-o succesiune logica
Genul liric= cuprinde operele literare în care sunt exprimate direct (spre deosebire de genul epic) gândurile, ideile și sentimentele autorului prin intermediul eului liric. În genul liric domină viziunea și transfigurarea artistică, autorul apelând la tehnici aludive si asociative, creând un univers de mare forță de sugestie ce se adresează sensibilității cititorului. Este, din acest motiv, genul literar al discursului subiectiv, exprimând sentimentele prin intermediul figurilor de stil și al simbolurilor. De obicei, discursul genului liric este la persoana întâi, dar este folosită și persoana a II-a.
Sper ca te-am ajutat! :*

| Lucian2990 a răspuns:

Genul liric cuprinde operele literare în care sunt exprimate direct (spre deosebire de genul epic) gândurile, ideile și sentimentele autorului prin intermediul eului liric. În genul liric domină viziunea și transfigurarea artistică, autorul apelând la tehnici aludive si asociative, creând un univers de mare forță de sugestie ce se adresează sensibilității cititorului. Este, din acest motiv, genul literar al discursului subiectiv, exprimând sentimentele prin intermediul figurilor de stil și al simbolurilor. De obicei, discursul genului liric este la persoana întâi, dar este folosită și persoana a II-a.
Genul epic cuprinde acele opere literare în care ideile și sentimentele autorului sunt transmise indirect, prin intermediul acțiunii și al personajelor. Genului epic îi corespunde, ca mod de expunere, narațiunea.