| Jus7t a întrebat:

Ce părere aveți despre cărțile lui Paulo Coelho? big grin
Ce ați citit, ce v-a plăcut, ce nu v-a plăcut, etc.

Răspuns Câştigător
| mihaela000ela a răspuns:

E simplu de ce Coelho e la moda: atunci cand scrie incearca sa-si lase propriul caracter format de societatea in care traim, si sa scrie simplu, din suflet, din seTiment si nu din ratiune! din pasiune si nu din orgoliu! din placere si nu din ambitie!
de aceea acest Coelho prinde atat de bine! caci in societatea noastra avida dupa fel si fel de interese, bani, pozitie sociala, mancare, alcool se uita de senimente si de faptul ca suntem... De aceea foarte multi din ziua de azi gasesc oarecum un refugiu in scrierile lui ( si nu numai ale lui! cine a citit Padurea norvegiana, scrisa de un japonez al carui nume nu mi-l pot aminti, stie la ce ma refer ), acesta bucurandu-se de atat succes pe care, desigur, unii "critici" il pun sub semnul plagiatului!

| Jus7t explică (pentru mihaela000ela):

"Pădurea norvegiană" e scrisă de Haruki Murakami.
Am uitat și eu de cine, stai liniștită, am căutat pe google laughing
Am început și eu cartea acum câțiva ani dar nu am putut să o termin că mă plictisea, cred că o să o încep iar și o să o termin de data asta, m-am mai maturizat și poate nu o mai găsesc plictisitoare laughing am văzut că mai mulți spun că e foarte bună.

| mihaela000ela a răspuns (pentru Jus7t):

Multumesc!

| zurick a răspuns (pentru Jus7t):

Din punctul meu de vedere, e cea mai slabă carte a lui Murakami ( nu le-am citit pe toate, dar destule laughing ) Încearcă și așa ceva daca ți se va părea la fel la o a doua citire. ( probabil și pentru că aceea carte nu reprezintă genul caracteristic a lui Murakami- realismul magic )

| Jus7t explică (pentru zurick):

Nu mi-a plăcut din mai multe motive atunci, acum cu cât mă gândesc mai intens la ele cu atât îmi fuge motivația de a mă apuca de ea din ce în ce mai departe. laughing
La fel a fost și cu "Idiotul" lui Dostoievski, după vreo 200 de pagini am renunțat și la aia, am citit îndeajuns să pot să îmi fac o părere, mi se pare supraestimat dar poate gusturile mele nu se încadrează în ale majorității, idk. thinking

| Jus7t explică (pentru zurick):

Și la mulți ani pe astăzi, să ai zile cu soare și ciocolată big grin

| zurick a răspuns (pentru Jus7t):

Contează și monentul citirii.
Am făcut pauză la o carte și când m-am reapucat eram wow laughing
Pe mine momentan nu mă dă pe spate Ishiguro.

| Jus7t explică (pentru zurick):

Da, așa e. Momentul, mediul, etc. Poți asocia cititul cu alte lucruri și asta să îl facă plăcut sau mai puțin plăcut. Am citit niște studii cam scârboase pe tema asocierilor de genul laughing nu despre citit, bineînțeles.
N-am citit nimic de Ishiguro.

8 răspunsuri:
| gigite a răspuns:

E cautat si mult citit, e interesant si inventiv, creativ si actual in realitate, ceea ce place... NU, vreau decat fhundha!