|

Ce parere aveti despre "Don Quijote de La Mancha" opera literară a scriitorului spaniol Miguel de Cervantes? merita citita? Vreau argumente pentru raspuns.Dau fundita.

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cervantes prin Don Quijote al lui, a descris lumea in care traim. Ca in epoca lui, este o scriere criptata, cu informatii de mare valoare.Ca sa citesti o asemenea carte iti trebuie o pregatire deosebita, altfel o poti confunda cu alte romane cavaleresti din spiritul epocii.Caci este o capodopera fara seaman, dar ca si un diamant cand il studiezi cu lupa, trebuie sa ai capacitatea sa-i vezi stralucirile fiecarei fatete.Nu e ca la fete, sa-ti mai treci una la raboj.Scuza-mi insolenta, vreau doar sa te previn ca trebuie sa fii pregatit sa o citesti desi lectura poate ti se va parea absurda sau facila.

| a răspuns (pentru oprescudorin11):

Funda i se cuvenea lui Miguel, eu doar am constatat ca-mi place ca si alti colegi. Avand in vedere ca Miguel nu mai are cum sa se bucure, am sa ma bucur si eu in locul lui caci prin tine, Adriane, lumea inca nu este pierduta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Ce argumente iti mai trebuie ca sa citesti una dintre marile capodopere ale literaturii universale?

Este ca si cum ai intreba "merita sa vizitez muzeul Luvru?"

Este foarte adevarat ca iti poti trai viata si fara sa citesti Don Quijote, asa cum iti poti trai viata si fara sa vizitezi Luvrul.

Dar daca vrei sa traiesti o viata mai bogata din punct de vedere intelectual, atunci pune mana si citeste fara sa mai intrebi daca "se merita".

Merita, dar smecheria este ca merita in moduri pe care le vei vedea mai tarziu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru johnnny123):

Ha,ha. frumos zis

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună! johnnny123 a răspuns perfect!
Poți citi o variantă mai scurtă (romanul e foarte lung) pe site-ul Povestiri pe scurt de lecturi școlare (lecturirecenzate).
Lectură plăcută!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează