| Crisstinayy12 a întrebat:

Ce sa fac daca eu la compuneri la evaluare nationala nu am nicio idee sau da doar ca am nevoie de o ora sa ma gandesc si cum sa o pun in pagina. Faza e ca eu chiar citesc mult si imi place, de toate genurile inca de mica dar nu stiu ce e in neregula cu mine! Si chiar acum ma uit peste cartile pe care le-am scris pe wattpad prin clasa a 4-a si nu ma mai recunosc deloc! Imi veneau idei intruna!

2 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Scrii din viata ta,si odata ce ai un început și o idee despre ce scrii,iti va fi ușor să o îmbogățești tu sa fie asa mai inspirată.
despre Ce ar putea da:un peisaj, o vacanță unde ai fost(daca nu, inventezi una), la livadă/lac/pădure/munte, prietenul meu cel mai bun(astea ar fi cateva idei)
Oricum daca iti da sa faci o compunere despre ceva stii ca: 1.Introducere,2.Cuprins,3.Incheiere
Am mai zis, odata ce ai un început, după e usor sa faci compunerea.Gandeste-te doar la acel început, poti folosi: Într-o zi...si apoi scrii despre ce iti cere,dar sa nu schimbi subiectul, adică sa treci de la ceva, la altceva pe parcursul compunerii... Uita-te la filme sa fii mai inspirată, citeste carti, fa tu acasă compuneri!

| MaryMaria333 a răspuns:

Fi fff concentrata, daca spui ca citesti, alea ar fi o sursa f buna de inspiratie, numai ca poti cumva sa te joci, schimband termenii. De ex daca in carte scrie ca fetita a fost in padure tu poti sa spui ca baiatul a fost la munte. Sti ce zic, nu?