|

De ce multi oameni nu au cultura generala in ziua de azi? Și lasă de dorit la acest capitol?

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Geme țara de proști, de aia

| a răspuns:

Un selfie e mai usor de facut.

| a răspuns:

Pentru ca din pacate multi oameni sunt de asa fel incat pe pasa de "aici si acum" - traiesc clipa cum le "tuna in cap" fara sa se gandeasca la consecinte. Daca s-ar gandi, si-ar da seama cate avantaje ar avea cultura generala si cate dezavantaje(zero). Dar ei n ufac aceasta analiza pentru ca nu se gandesc la viitor si la cosecinte. Am studiat oamenii din jur si am constat cu mahnire ca toti sunt astfel, cei care intr-adevar vad mai departe fiind acum niste exceptii... Lumea merge tot mai rau...

| a răspuns:

Ăm, totul pornește de la anturaj și factori externi. Pui un copil într-un mediu toxic și acesta o să crească cu idei toxice. Dacă vorbim despre România, aici sunt mulți oameni care judecă orice le este necunoscut. Aici sunt mulți oameni care preferă o oră în fața ecranului, urmărind Acces direct sau Capatos. Dacă le dai o carte, se uită la ea de parcă văd un extraterestru. Chestia e să promovăm ceea ce e benefic pentru creier și corp. Având în vedere că avem mulți analfabeți în țară, nu mă miră prea multe. Jumătate din ei au renunțat din cauza condiției materiale, jumătate din cauza altor motive banale. Nenea care a fost ministrul educației face mari greșeli gramaticale. Da, ministrul educației. Dăncilă habar nu are pe ce lume trăiește.

| a răspuns:

Pentru ca ii intereseaza banii, nu cultura generala. Cum vrei sa aiba cultura generala daca la scoala iau note de 5 si 6 care sunt de fapt note de 1, 2, 3 si 4?

| a răspuns:

Cred că nu sunt atrași să cunoască lucruri noi, interesante. Apoi, nu citesc altceva decât știri mondene, nu îi interesează nici un subiect pe care sa isi dorească să îl descopere, nu îi interesează să rețină o informate de acest gen... In concluzie sunt total dezinteresați de existenta lor și de tot ce îi înconjoară.