| RKBlue a întrebat:

De curand am terminat de citit "Portretul lui Dorian Gray".Am fost placut surprins(nu ca as fi avut asteptari mici) si as dori sa aflu parerea altora despre aceasta opera.(Mai detaliata, daca s-ar putea)

Răspuns Câştigător
| XAMLenjoyer a răspuns:

Am citit-o mai mult din curiozitatea unei recomandari.
Cartea-i interesanta si pe atat de bizara.
Mi-a placut maxim filosofia despre a trai si modul de a trai.
Surprinderea mea a constat in firul narativ. Ma asteptam sa fie o poveste de dragoste intre gay, conforma orientarii sexuale ale autorului, ca asa suna incipitul, dar nu a fost cazul, desi descrierile aveau tenta. Am fost scos din universul relativ roz al romanelor obisnuite cand am dat de conceptul destul de absurd de a aborda o crima. Ciudatel a fost finalul mai mult sau mai putin supranatural, desi inteleg ce a vrut sa spuna ne'a Oscar prin el.

| RKBlue explică (pentru XAMLenjoyer):

"Ma asteptam sa fie o poveste de dragoste intre gay, conforma orientarii sexuale ale autorului, ca asa suna incipitul, dar nu a fost cazul, desi descrierile aveau tenta. "
Exact la fel mi-am imaginat si eu.
Am citit si partile necenzurate si am observat ca se implica destul de vag ideea iubirii lui Basil. Era clar ca pentru o opera scrisa in perioada respectiva nu putea sa fie nimic decat ceva subtil dar cand te gandesti ca aceasta carte a fost un argument la judecata lui Wilde cand a fost acuzat de "ultragiu la moralitatea publică".
Mi-a placut foarte mult cum fata de atatea alte romane, in acesta elementul supranatural nu a parut bizar ci chiar foarte potrivit, de parca ar fi putut fi real.

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De ce nu spui aici mai mult și mai detaliat tu însuți, ce anume te-a afectat pozitiv.

| DemonLord a răspuns:

Mișto.

| RKBlue explică (pentru DemonLord):

Niciodata nu ma dezamgesc raspunsurile tale, fie la intrebarile altora fie la a mea. laughing

| DemonLord a răspuns (pentru RKBlue):

Mișto.
Mă bucur.