|

Din cate am inteles eu se pot face eseuri individuale? (La romana)

In sensul ca ti-l faci tu si nu il tocesti de la altul'?

Care e mai exact schema? Din cate am inteles e cu mult mai usor sa inveti asa decat sa tocesti un eseu de nu stiu cate pagini.

Dati-mi exemple si mai stiu eu ce, orice m-ar pute ajuta.

Pentru ca, pentru mine n-au nicio logica aceste eseuri, si nu prea pot sa le invat mot a mot...

Dau funda celui mai bun raspuns, bineinteles care ma face pe mine sa inteleg mai bine.

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nasol ca inca nu te-ai prins ca nu trebuie sa inveti un eseu dat mot a mot. Acele eseuri sunt in principal, comentarii la romane daca imi amintesc bine. Daca stii actiunea din acel roman, stii 75% din eseu. Mai bine de jumate din eseu e doar o desfasurare a firului epic, relatand diferite episoade din roman. Tu trebuie sa stii fix asta, firul epic plus momente importante care sunt mentionate si in eseu. Citesti apoi eseul si afli interpretarea acelor momente relevante sau mai stiu eu ce erau acolo. Imi amintesc acum doar de Morometii, unde certurile dintre tata si fiu din volumul 2 aratau de fapt antiteza dintre gandirea "noua", comunista si gandirea taranului roman din perioada monarhiei, fiind de fapt o antiteza politica. Ideea este sa retii ce inseamna aceste diverse momente, iar mai apoi poti tu cu cuvintele tale sa iti faci eseul linistit. Te folosesti de eseul dat pentru inceput si incheiere (alea sunt bune) si pentru a sti semnificatia diferitelor momente din roman, eventual si pentru ordinea in care acestea prezinta importanta pentru scriitor. Mai apoi, poti tu singur sa descrii actiunea din roman si sa scrii interpretarea acelor actiuni. Cheia este sa repeti ceea ce ai zis de vreo 2 ori, cu cuvinte schimbate, ca sa iti iasa si numarul de pagini laughing (am luat 9, 60 la bac la romana). Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AndreiWeisz):

Multumesc frumos pentru raspuns, mai astept cateva comentarii (Imi place sa aleg cate ceva din fie care iar apoi sa trag singur concluzia)
Dar cred ca in mare parte ai foarte multa dreptate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu habar nu ai ce este aia un eseu. Probabil nici macar definitia nu i-ai citit-o sau daca ai facut asta... e prea complicata pentru tine. Nene, de ce va mai duceti la scoala?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CiupercuțulCrăcănat):

Ca sa nu ajungem ca tine, iesit prea tare tu din fata pc-ului.
Ori esti un comunist ca multi altii, ori esti un copil de 12-13 ani care se crede mare smecher.
Romana nu mi-a placut niciodata, si asta se da la orice profil te-ai duce. (Nu mi-a placut niciodata si nu o sa ma ajute cu nimic aceste eseuri/comentarii)
Pe langa asta, ce intreb eu si ce-mi raspunzi tu.
Dai dovada de incultura, decat sa ma critici pe mine mai bine te-ai duce si ai munci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează