|

Dupa cum stiti vin simularile pentru bacalaureat. Sunt clasa a 11-a si nu m as stresa asa tare daca n as avea profa pe care o am de romana. In fine faza e ca eu nu sunt cu invatatul invat destul de rar si cand chiar trebuie deci m-am cam obisnuit sa nu invat. Faza e ca nu stiu cum sa invat eseurile la romana care mi se par mega plictisitoare si nu stiu cum sa incep sa invat, consider ca de retinut retin destul de repede mai ales daca e ceva logic si il pot asocia cu ceva. Niste solutii m ar ajuta.

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Stii ca la eseul de la subiectul 3, fie el despre poezie, roman sau trasaturile unui personaj, iti apar sub cerinta principala 4-5 aspecte notate cu liniuta pe care trebuie sa le ai in vedere cand vei scrie eseul. Ei bine, aia va fi structura ta. Intai, scrii paragrafele legate de incadrarea operei intr-un curent literar, intr-o perioada literara caracteristica, apoi scrii definitia romanului, schitei etc. Apoi, Pasul 2: scrii paragrafele in care sa prezinti cele 2 imagini alese de tine din acea opera, adica 2 situatii, 2 idei, 2 pasaje sugestive in analiza temei si viziunii operei / evidentierii trasaturilor personajului etc - aici prezinti pasajele si vii cu descrieri, interpretari (idei ce reies din faptele, starile prezentate in acele 2 pasaje). Daca e poezie, alea 2 imagini alese trebuie sa reprezinte 2 strofe diferite si le iei efectiv si le analizezi. Pasul 3, si cel mai lung ca intindere consta in analiza a 4 elemente ce tin de compozitie si de limbaj semnificative in justificarea tintei pe care o ai tu in eseul asta - adica aceea de a prezenta tema si viziunea anume, ori caracterizarea personajului etc. Si aici te poti lega de tipul de naratiune (daca e), incipitul si excipitul textului (si la naratiune si la poezie exista, vezi fiecare cum influenteaza evolutia lucrurilor in opera), te mai poti lega de tipul de narator, eul liric, figuri de stil si imagini artistice etc. Aici chiar sunt multe componente ce te pot ajuta sa acoperi pasul 3, le enunti pe fiecare intr-un paragraf diferit, le explici, descrii si arati raportul lor cu opera respectiva. Si in sfarsit Pasul 4: concluzia. Aici, majoritatea scriu o concluzie de 4-5 randuri in care ori rezuma ce-au spus, ori rezuma opera uitand chiar sa-si puncteze propria opinie. Metoda corecta aici este ca la inceputul concluziei rezumi in termeni cat mai obiectivi (initial) tot ceea ce ai scris despre opera respectiva, iar apoi iti scrii opinia incepand cu formula "In opinia mea,..." sau alte formule. Dupa...2007 - 4097 + Vezi răspunsul întreg

1 răspuns:
| a răspuns:

Pe baza comentariului iti faci prooria schite cu ideile puse pe liniute si retii o anumita oridine gen ca incepi cu o introducere, apoi despre titlu, tema si apoi continutul propriu zis. Ajuta enorm daca si citesti operele. Macar pe alea de au sanse mai mari sa pice si se dau mai des la profilul tau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează