|

Hei TPU! De curand m-am apucat sa scriu o carte. Am scris ceva si vreau pareri! Spuneti-mi ce sa modific, daca va place sau nu, daca ați cumpara o asfel de carte ( inca nu e gata ) si cate stele i-ati da (1-5) mersi!

Uite si ce am scris aici :

- [ ] Era o zi răcoroasă de iarna. Familia Jazon mergea pe strada plină de zăpada către cabana lor din pădure. Brusc un bum înnegri totul in orizontul fiului doamnei si domnului jazon. 3 secunde mai târziu, timmy si cu prietenul lui cel mai bun, Jaguarul Berry, se trezira într-un munte de nea, lângă care era un capac. Pe copac era lipit un bilețel :* dacă vrei sa iti mai vezi mama vreodată, grăbește-te pentru ca nu ai mult timp, pentru tatăl tău e deja prea târziu!*. Dupa ce a citit acest bilet copilul cazu in genunchi cu ochii înlăcrimati. Berry privea partea plină a paharului, mirosi biletul si începu sa adulmece prin jur. Mirosul era acoperit. Cine a răpit-o pe Milenna jazon avea experiența... Jaguarul se gândea, dar nu-i venea nimic in minte. Timmy, sufocat de lacrimi si căzut la pământ văzu dopul parfumului mamei sale pe care îl avea mereu la ea. Ii dădu animalului sau să-l miroase si sa se ghideze dupa mirosul dulce de căpșuni rapit parfum.

- [ ] Timmy începu să aibă puțina speranța. El si cu Berry urmase parfumul pana la un arbust, unde acesta se oprea. Erau foarte analistici, căutau fiecare mic indiciu. In zăpada era scris *mai in stânga cu 2 metri la 5 metri mai in fata de măr *. Ei statură vreo 5 minute sa găsească mărul, dar macar au făcut-o. Copilul recunoștea exact locul de lângă măr, era locul in care și-a spart capul intr-o piatra, si iată si piatra care încă mai are pete uscate de sange. Totul devenea clar, ceata misterului dispărea din ce in ce mai mult. Nu îi mai trebuia niciun indiciu. Știa exact unde era mama lui, era pe ramașițele cabanei arse de vecini.despre aceasta casa nu știa mult, știa doar ca vecinii lui din pădure au ars-o când era el mi, printr-un incendiu care a distrus o jumătate de doisprezecime de pădure. Oricum, asta nu are nicio legătura. Jaguarul îl urma pe copil. Copilul alerga spre rămășițele casei, dar nu o vedea pe mama lui. Era panicat, nimeni nu știa unde se află milenna și nimeni nu avea niciun indiciu... pana când Berry văzu un tablou pe un stâlp de rezistența care a supraviețuit, un tablou cu un loc sinistru, o cascadă căruia ii parul lui timmy cunoscuta, era cascada de lângă cireșul care l-a plantat tatăl lui când el avea 4 ani.Imediat au fugit acolo, unde mama băiatului îl aștepta. Când s-au văzut au fost asa fericiți, dar dupa și-au adus aminte de Jerry și au început sa plângă, când o umbră de bărbat, foarte asemănătoare cu cea a soțului milennei adică Jerry, se apropie, copilul auzi brusc beeep beeep beeep. Timp de 7 secunde văzu niște doctori, apoi se întoarse iar in pădure, unde umbra se apropia din ce în ce mai mult. Cu cât venea mai mult în lumină i se vedea mai bine chipul, iar când ajunsese în fața lui timmy băiatul îi sări în poale si striga tare :*tatiiiii!*. Doamna jazon, fiind bucuroasa a început sa plângă, îi mulțume Lui Dumnezeu că soțul ei nu a murit când a fost aruncat in cascada de acea ființa hidoasa care voia îi dorea răul lui timmy. Cei 3 nici nu se reuniră bine, și apăru si acea monstrozitate Jerry a luat imediat pumnalul care s-a nimerit să-l găsească pa răul care continua cascada. Îl înjunghii si acesta își dăduse ultima suflare

- [ ] Nimeni nu putea exprima fericirea acestora, dar dintr-odată, copilul se întristă. Berry era doar o ființa imaginară pe care el doar el o vedea, iar acesta nu se putea bucura de momentele în familie. Timmy se uita la el cu Tristețe cum sta singurel, cu o lacrimă ascunsa. Băiatul se duse la el și-l loase in brațe. Jaguarul își ascundea Tristețea. Prietenul lui pleca cu părinți lui intr-o încăpere în sol, nu era un subsol pentru ca nu avea casa, era pur si simplu o camera în pământ cu o ușa îngusta. Pe ușa scria : *vrăji si poțiuni*. Timmy se gândi că poate exista ceva acolo care să-l transforme pe Berry într-un personaj real. El găsi o carte cu titlul *animale imaginare nu foarte imaginare *. Titlul îi sună sugestiv băiețelului așa că a luat-o.

- [ ] Începu sa o răsfoiască. Gasi o vraja de care chiar avea nevoie. Titilul suna așa " VRAJA PENTRU A TRANSFORMA IREALUL IN REAL ". Incepu sa o rosteasca : "animexus omegineur nous imogineu ".

Jaguarul fu învaluit de un val de stele argintii. Parinții lui timmy erau speriați, până la urma au văzut un jaguar! Se retrăgeau ușurel. Strigau la Timmy să fuga dar acesta nu ințelegea de ce se temeau parintii lui. Copilul le explica cine e Berry. Aceștia erau in continuare dar măcar au aflat cine e jaguarul : cel mai bun prieten al fiului lor. Aveau grijă la comportamentul cu Berry, însă încercau să fie discreți. Cei patru începură a povesti despre aventura care au trait-o. Băiatul le povesti părinților cum găsi dopul, căt de greu le fură sa descifreze mesajul încurcat, cum văzu tabloul si

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Asta e mai mult buna de site ul Wattpad. Daca citesti o carte, ai sa vezi ca actiunile sunt relatate mult mai atent si nu e o trecere asa rapida, cum este la tine. Lucrarea a este o naratiune, nu o carte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BeautifulSunflower):

"Carte " inca nu am terminat lucrarea, vreau sa o fac de 170 de pagini sau chiar mai mult. Acesta aș intentiona să fie un capitol cu indicii strecurate pentru urmatorul capitol. De exemplu, cascada e un portal catre lumea reala. Padurea în care timmy a ajuns e de fapt o lume imaginară, pe care ei o trăiesc cât sunt in coma.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BeautifulSunflower):

"Carte" - acesta intentionez sa fie capitolul de incepere care sa strecoare micile indicii despre adevarata poveste a poveștii - cascada e un portal din lumea comei în lumea reala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BeautifulSunflower):

Adevărul e ca am inceput inceputul cam prost din lipsa de inspiratie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Zeynep12345):

Tot mai trebuie sa lucrezi la ea, nu mi transmite nimic, nici incitatie, nici alt fel de sentimente. Daca te apuci de SF-uri trebuie sa te tina cu sufletul la gura ca sa prinda publicul, cu romantele e mai usor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BeautifulSunflower):

Nu intentionez sa fie o carte SF sau ceva de actiune, intentionez sa fie mai mult o carte pentru copii, cu multa ficțiune

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează