| Jtedhajaj a întrebat:

Hei TPU, stie cineva o carte pentru adolescenti care ma poate ajuta pe viitor gen, poate fi de dragoste, ma poate ajuta cu psihicul, prieteni etc!

6 răspunsuri:
| AelinGalathynius a răspuns:

Încearcă Tronul de cleștar-Sarah J. Maas

| sanboss a răspuns:

Medic la auschwitz - Ce vei invata : 1- Cat de important este sa ai carte pentru ca ai parte ( o profesie in viata iti schimba destinul 2- dragoste fata de familie 3 aprecierea celor din jur si totodata cat de inuman poate sa ajunga omul. o gasesti si gratis in format electornic pe google

| Drkurt01 a răspuns:

Orice carte te poate ajuta pe viitor, dar trebuie sa iesi si sa faci si experiente in ceea ce priveste relatiile sociale, nu totul se invata din carti. Ti-as recomanda clasici, sunt cei mai buni in a te face sa intelegi oamenii si lumea in general, dar orice te poate face sa gandesti e bun.
Dar nu te stradui, fii ok tu cu tine insuti. Daca inveti sa-ti placa compania ta o sa reusesti sa-ti faci si prieteni sau iubite/iubiti. E chiar mai simplu decat iti inchipui.

Ai putea sa incerci Veronika decides to die sau Alchimistul sau ceva de Paulo Coelho pentru indrumare si pentru "psihic", daca vrei.

Poti sa citesti practic orice de Dostoyevsky pentru a intelege partea intunecata a persoanelor. Iti recomand crima si pedeapsa pentru inceput.

Lupul de stepa de Herman Hesse si altele, imi place mult acest autor. Despre dezvoltarea personalitatii in special.

Nu prea am citit ceva de dragoste care chiar sa te ajute in viata reala si nu stiu daca esti fata sau baiat, dar daca esti baiat, desi nu e ca fetele nu pot s-o citeasca, poti sa citesti o carte despre fete, pe care am vazut-o destul de populara recent - Models de Mark Manson - mi s-a parut decenta.

Nu vreau sa intru in categoria de self-help poti sa gasesti lucruri pe net, dar nu mi se pare ca ajuta cu adevarat, desi am citit si lucruri bune din domeniu.

In ceea ce priveste prietenii iti recomand mai bine relatii de durata, decat in stilul "How to win friends and influence people". Just go there.

Si nu crede tot ce citesti in carti. Raporteaza-le la propriile experiente. Foarte rar exista un singur raspuns corect si aproape niciodata nu poti sa generalizezi.

| AndreiCraiova a răspuns:

Iti recomand 101 povesti vindecatoare pentru copii si adolescenti, scrisa de George W. Burns. Este o carte buna pentru orice varsta, utila pentru o mare varietate de subiecte. Sunt multe povestiri. Se citesc foarte usor.

| Ramss3s a răspuns:

Jurnalul unui Adam. Mie personal mi-a plăcut seria asta de cărți. Te învață una alta despre iubire, prieteni.

| IzabelaD a răspuns:

Cautand-o pe Alaska- John Green
Delia Owens- Acolo unde canta racii