|

Hei tuturor.Am inceput sa scriu o carte.Dar nu stiu daca sa continui sau nu.Pentru asta, am nevoie de parerea voastra.Astept orice comentariu care m-ar putea ajuta.

Blocaţi în urmele trecutului

Capitolul 1: O prietenie nouă

Totul începe într-o zi de toamnă, şi anume pe data de 1 septembrie, 2030.Aceasta este prima dată cu care a început toată povestea plină de dramă,panică,trădare,uitare,şantaj,mită cât şi multe alte nedreptăţi care au avut loc din cauza iubirii,apărută fără nici o explicaţie logică. Actiunea a avut loc intr-un liceu foarte renumit din Marea Britan,Liceul Revenge,departe de lumea exterioară,într-o pădure în care pereţii excesiv de mari şi groşi,parcă ai unei cetăţi ascunse într-un mister asurzitor,sunt feriţi de razele inamice ale Soarelui,iar copacii ţin drept ofrandă o comoară ascunsă fix în inima liceului. Maşinile încărcate de copii îsi fac apariţia una câte una către porţile gigantice ale acelui oraş în care copilăria e veşnic simţită. Toată şcoala se adună puţin câte puţin în curtea centrală, şi pas cu pas, atmosfera e încărcată cu emoţii mistuitoare ale dragilor elevi ce-şi vor începe activitatea isprăvită cu 3 luni în urmă.Fel şi fel de persoane importante îşi fac apariţia la deschiderea noului an şcolar al acestui liceu monumental. Dintr-o maşină neagră,un tânăr elegant,înalt,cu părul brunet,ochii de un negru covărşitor,buze mari care sunt atinse de limba sa,îmbrăcat în nişte blugi negrii,tenişi albi,cămaşa albă şi un papion negru coboară încet din maşina dubioasă,se uită cu coada ochiului în dreapta şi în stânga pentru a cerceta terenul,iar mai apoi este asaltat de nişte fotografii,şi anume membrii ziarului şcolii,Ziarul Intuiţia,care îl acaparează cu o serie de fotografii şi întrebări despre diferite lucruri. Alţi băieţi înalţi,frumoşi,îmbrăcaţi decent,dar cu haine scumpe de firmă,merg cu pas apăsat către băiatul elegant,şi în acel moment toate fetele încep să ţipe,să strige si multe chestii de genul deoarece toţi băieţii erau cei mai populari din întreaga şcoală,reprezentând echipa zdrobitoare a liceului care a înfrânt orice alta echipă inamică în fiecare meci de baschet,campioni naţionali,cu diferite titluri câştigate,şi anume Echipa Leilor. Băieţii se aproprie şi îşi dau o îmbrăţişare mare,mai ales căpitanului lor,Alex Haechi.

Alex:Se pare că vara asta v-a îngheţat de tot minţile. Andrew:Să ştii că imi era un dor nespus de răutatea ta faţă de dragii tăi colegi de clasă,să nu mai zic de tovarăşii profesori. Eduard:Fraţii mei,mi-a fost dor de voi,mai ca m-aş fi transferat la alt liceu de focul vostru. Andrew:Oh da,bby,ştiu că mă iubeşti. Andreas:Voi vă prostiţi exact la începutul unei zile atât de frumoase pe dezbaterea unor prostii şi nu veniţi la tatăl Andreas să vă îmbraţişeze? Blake:Tata Andreas e pe val! Haideţi să ne bucurăm de priveliştea majoretelor care ne adoră din ce în ce mai mult pe zi ce trece. Julio:Nu ţi-ai făcut şi tu o prietenă în tot acest timp? A fost o vară lungă,iar tu tot la majorete tragi? Oscar:Măi,Blake,prietenul meu,se vede că avem aceeaşi gândire. Alex:Ce ar fi să lăsăm fetele şi să ne apropiem de locul ceremoniei de deschidere? Că doar,nu vrem să fim tocmai noi întârziaţii! Tommy:Martin,e numai vina ta,tu ne întârzii pe toţi de fiecare dată! Martin:Ce pot spune.Îmi asum vina,că doar, ne tragem din aceeasi familie, chiar daca avem sange diferit în vene.Haha. Julio:Alex are dreptate.Lasaţi glumele şi haideţi să ne amestecăm şi noi prin mulţime. Ştefanbig grinragă şcoală,păzea că vin leii!

Toată lumea se strânge în jurul scenei:profesori,elevi,părinţi, inspectori, reviste celebre care vor să scrie despre marea dechidere a unui liceu istoric.Toţi elevii sunt împărţiţi pe grupuri încă din anii anteriori:grupul popularilor, băieţii din echipa de baschet a şcolii, ceilalţi băieţi din celelalte serii de clase de a 12-a care se tot războiesc între ei pentru popularitate, grupul majoretelor cât şi grupul de rebeli al şcolii, grupul de matematică...tocilarii,grupul de şah,grupul de muzică,grupul de pictură,corul şcolii,grupul de poeţi, grupul cu cei ce se ocupa cu skateboard, role cât şi multe alte grupuri răsfirate prin mulţime.Pe scenă se află însuşi directorul Hans Albert, un bărbat înfiorător de rău şi strict care îi ţine pe elevii săi într-o continuă disciplină şi un plan de bătaie asupra muncii intelectuale cât şi practice a elevilor săi.Profesoara Layla Angi,se află mereu în dreapta directorului,dar, pe cât sunt de apropiaţi, pe atât se diferenţiază mai mult.Este o femeie frumoasă,încântatoare,cu simţul umorului, deşteaptă şi foarte aprigă, fiind şi diriginta clasei a 12-a D, din care face parte echipa de baschet a şcolii, Leii.Are loc un discurs măreţ,unul diferit de la an la an,despre Măreaţa Instituţie,Liceul Revenge,a cărei istorie se pierde printre ramurile bătrâne ale copacilor,parcă formaţi ca un scut de luptă împotriva duşmanilor care îndrăznesc să se apropie de această împărăţie. Atmosfera se destinde, iar uşa liceului se deschide. Elevii se îndreaptă către holuri, unde fiecare are dulapul său. Orele încep strict la ora 12 pm si se termină la ora 7 pm.Holurile se umplu subit iar elevii fac o gălăgie enormă. Clasa a 12-a A ocupă mijlocul holului principal şi merge fix către dulapul lui Alex, unde era acesta cât şi restul grupului său.Atmosfera se încinge rapid.

Kevin:Se pare că vom avea un an nou,plin de surprize.Aşa e,căpitane? Ştefanbig grineja intrarăm pe uşa scolii şi începi cu faze de genu? Martin:Hai terminaţi! E prima zi! Serios frate? Da,ştim că eşti căpitanu echipei de football.şi ai o problemă cu Alex,dar gata! Faci ceva,ne băgăm şi noi. Alex:Băieţi, terminaţi. Dacă domnu căpitan vrea să ne jucăm, ştie unde mă găseşte.Hai să mergem,întârziem la oră. Alice:Băieţi! Ce faceţi? Să mergem la oră! Se pare că o să avem parte de o bună oră în compania profului de chimie.O să râdem,mai ceva ca în comedia The Proposal!

Alex se uită încruntat la Kevin,după care merge fix către clasa de chimie,împreună cu colegii săi.Băncile se umplu,iar colegii încep a depăna amintiri legate de vară.Profu intră în clasă şi se aşterne liniştea.Elevii îşi scot cărţile şi începe prima oră din cursul anului. Timpul trece neîncetat cu o viteză usturătoare.În ultima pauză,Alex hotărăşte să-şi fumeze o ţigară pe banca lui preferată, ce se află în curtea din spatele şcolii. Când vrea să se aşeze pe bancă, 3 băieţi din anul întâi, îl acostează pe un băiat de clasa a 10-a,Andrei, cel mai bun prieten al ''amicului'' său, Kevin.Alex se duce către ei,şi îi sperie puţin,îi pune la pământ şi unuia dintre ei îi ia telefonul din mână, pe care îl luase de la Andrei.

Alexbig grinacă sunteţi mai mari, asta vă dă posibilitatea să vă luaţi de un băiat de clasa a 10-a? Păi ce minte aveţi voi? Dacă vă mai prind o dată că îl atingeţi, vă promit că nu o sa aveţi viaţă bună cu mine, în liceul ăsta. Cei 3 băieţi:Nuu, te rugăm! Îţi promitem că nu o să ne mai atingem de el.Te rugăm. Iartă-ne! Alexbig grinispăreţi din faţa mea şi să nu vă mai văd! Cei 3 băieţi:Fugiţi! Repede! Ah! Doamne! Alexbig grină-mi mâna...te asigur că nu o să te mai deranjeze,depravaţii ăia. Andrei:Mulţumesc. Dacă nu erai tu.

Alex surâde,îl trage de la pământ,şi îi pune telefonul în mână. Apoi,se întoarce,îşi aprinde ţigara, şi face un pas, tocmai când:

Andrei:Aşteaptă.Nu înţeleg de ce.De ce mă ajutaşi? Nu înţeleg.Tu eşti... eşti băiatul rău... Alexbig grinoar taci.Te ajuta-i din acelaşi motiv pe care îl zisei şi depravaţilor ălora.Ok? Andrei:Ah.Mulţumesc.Din nou.Eu sunt Andrei, din clasa a 10-a E.Nu trebuie să-mi spui cine eşti.Toată şcoala te cunoaşte.Renumitul căpital al echipei de baschet. Alex:Mă cheamă Alex.Îmi pare bine. Data viitoare,sper să ne întâlnim în alte circumstanţe.

Alex se întoarce,după ce îl priveşte fix în ochii căprui şi mari,pe Andrei,trage câteva fumuri, şi se îndreaptă spre clasa în care avea ultima oră. Acesta este începutul unei prietenii ce va trece prin multe primejdii, dar care rămâne în picioare în ciuda faptului că nimeni nu este de acord.

18 Raportează Evaluează
18 răspunsuri:
| a răspuns:

Oh, nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Kaℓi):

Imi pare rau ca probabil nu ai inteles mare lucru, nici tu, dar nici ceilalti care au citit.Nu prea le am cu asezatu in pagina...adica am incercat sa asez asa cum trebuie, dar se pare ca nu mi-a iesit deloc bine! Stiu exact ce trebuie sa conturez la primul capitol, cat si in continuare.Dar spune-mi, dc nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut, iti scrie un autor. felicitari pentru ca scrii. Iti recomand sa continui sa o faci. Nu ai cursivitate, asta e problema, materialul e brut, prea matematic. Multe detalii, dialoguri ciuntite, greoaie. Iti recomand sa iti fluidizezi scrisul citind cat mai multe romane moderne. Stai linistita, la 16 ani nu aveam nici eu cursivitate, ba dimpotriva, drept urmare critica asta e strict constructiva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru TheAce):

Multumesc mult pentru parerea ta! Am schimbat ceva si ceva la capitolul acesta.Si in continuare sper sa fie ok. Daca doresti sa citesti continuarea, eu o voi publica aici cat de curand: http://www.wattpad.com/user/AliiAlinua Am inteles.Succes si tie in ceea ce faci! Multumesc inca o data pentru comentariul tau! O sa tin cont!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Super tare, si eu lucrez la o carte, se numeste ''Misterul din Scalos''. Am scris pana acum vreo 4 capitole. Continua sa scrii si vezi ce-ti iese. Pana acum mi-ai captat atentia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru thewomaninwhite):

Multumesc foarte mult pentru comentariul tau, cat si pentru sesizari! Cu siguranta ca o sa-ti vizitez si eu profilul! Mai rar persoane care doresc sa faca ceva constructiv! Succes si tie in continuare:*!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, e un bun început, mi-ai captat atenția, dar...
Dai prea multe detalii despre personaje, acțiune și locație; Ai tendința de a caracteriza excesiv, mai ales personajele. Eu când citesc o carte vreau să-mi pun mintea la contribuție, nu vreau doar să citesc niște cuvinte de pe o foaie, vreau să particip activ în povestea ce se desfășoară pe hârtie, să mă transpun în mijlocul acțiunii ca un observator tăcut; În acest fel, fiecare își personalizează caracterele și locația după bunul plac. E ca și cum profesorul de matematică ar scrie o problemă pe tablă cu tot cu rezolvare, e prea simplu. Prea multe detalii fac cititorul prea leneș.
Asta e doar o părere, sper că nu te-am insultat sau demoralizat în vreun fel; Continuă să faci ceea ce îți place, continuă să scrii, doar așa vei găsi fericirea adevărată.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru MateiSebastian):

Multumesc mult pentru comentariul tau.Intentia mea a fost, ca...la inceput, sa dau anumite delatii pentru cititori care probabil o sa le fie utile pe parcurs.Sa stie exact despre ce e vorba, ca o mica descriere.Ori puteam face asta, ori puteam sa trec direct la actiune, ca mai apoi sa introduc aceste elemente mai tarziu.Cu siguranta ca o sa-l schimb putin, pentru a nu fi prea plictisitor inceputul iar cititorii sa renunte.Asa este, cand cititorul citeste ceva anume, el se traspune practic in cartea respectiva, modeland personajele dupa bunul plac.Multumesc mult inca o data pentru parerea ta! Orice poveste are nevoie de critici! O sa continui! Sii, intr-o zi, o sa vezi cartea mea publicata.Pace:*.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AliTheo18):

Cu plăcere, promit că o s-o citesc. Chiar dacă nu vei putea să o publici, te rog să-mi trimiți o copie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru MateiSebastian):

Doar ce am inceput sa o scriu.Si stiu exact ce am de schimbat, ti-am inteles exact viziunea..si stiu ce am de facut in continuare.o sa ti-o trm, sa o citesti.Sau o s-o public, capitol dupa capitol...sii,o sa-ti trm mesaj sa o citesti in continuare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AliTheo18):

Mersi mult. Să ai spor la scris.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru MateiSebastian):

Multumesc mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna! Continua sa scrii, nu renunta la talentul tau! Gandeste-te ca multi ar vrea sa scrie ceva si nu au talent, dar tu ai ai vrei sa renunti!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Elena1396):

Hei.Multumesc frumos.Si imi pare foarte rau ca este aranjat prost.La dialog, in special.In documentul...in care e scris, este asezat asa cum trebuie.Asa o sa fac.Nu o sa renunt.Multumesc mult inca o data pentru comentariul tau:*.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AliTheo18):

Cu mare, mare drag! Asa te vreau, ambitioasa! Sa dai tot ce-i mai bun din tine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Elena1396):

Multumesc anticipat! Asa o sa fac, draga mea:*! Succes si tie in ceea ce faci! Si, intr-o zi, o sa-mi citesti intreaga carte! Mult noroc, Elena!:*

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AliTheo18):

Sper sa o pot citi! La fel si tu:l
Vreau sa tiparesc o carte cu poezii! Multumesc draga mea Alinuta, asemenea!:*:*:*
O sa vezi ca vei fi cea mai buna in tot ce faci, trebuie doar sa vrei! Sunt sigura ca, cartea ta va fi cea mai buna! Chiar daca altii te descurajeaza(vorbesc in general) tu trebuie sa ai incredere in tine! Atata timp cat stii ca ceva nu e bine, poti indrepta! Nu uita:repetitia e mama invataturii.Nimeni nu s-a nascut invatat.Esti ca si un diamant neslefuit, dupa ce te ocupi de el va fi cel mai frumos, asa si cu talentul tau!
Eu iti doresc mult succes pe viitor! Vei fi cea mai buna, sunt sigura!:*:*:*

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Continua sa scrii! Este minunat ceea ce am citit acum, contiuna la visul tau! Scrie mai departe daca asta iti place si te face fericita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează