| LuciaStefaniaa a întrebat:

Heii TPU, avem de citit la şcoală cartea Moby Dick - Herman Melville, iar o colega a împrumutat-o de la bibilioteca si acea carte avea in jur de 600 de pagini parcă, eu când am fost să o iau, am primit una de 140, este bună cartea sau îmi trebuie cea cu mai multe pagini?

*Care este diferenta dintre ele, ce are în pkus cea cu 600 decât cea cu 140?*

6 răspunsuri:
| Iunona a răspuns:

Cea de 140 pag nu are cum sa fei completa. Poate e doar vol I. Sau rezumat. Cauta varianta de 600 pag.

| Aazra a răspuns:

Moby Dick este o carte groasă, poate că acea carte de 140 de pagini este un rezumat. Am avut şi eu cartea şi avea 600 şi ceva de pagini dacă nu mă înşel. O fi altă versiune mai scurtă. Sincer, între 600 de pagini şi 140 de pagini, logic vorbind..are multe detalii în plus, presupun.

| Aazra a răspuns (pentru Aazra):

Încă ceva. Varianta originală, poţi căuta pe internet are 600 şi ceva de pagini minim, există şi o variantă de 900 şi ceva de pagini. Cea cu 900 nu ştiu cum e... Cum spuneam, dacă eşti leneşă şi vrei să înţelegi povestea mai rapid, citeşte pe aia de 140. Nu diferă povestea, depinde de tine. Eu aş citi-o pe aia de 600 şi ceva de pagini. Nu am avut-o la şcoală, am citit din plăcere. Dar dacă eşti ca şi elevii din ziua de azi vor tot scurt şi la obiect citeşte-o pe aia de 140. Cărţile din literatura asta universală le găseşti în rezumate. De exemplu Romeo şi Julieta/Madame Bovary/Alice în ţara minunilor am citit variantele în engleză mult mai scurte, rezumate, dar cât să cuprindă tot ce era nevoie să poţi înţelege. (ţin să preciez că la Romeo & Julieta era povestit ce s-a întâmplat, nu în versuri. Versurile erau separat pe cealaltă pagină.)

| LuciaStefaniaa explică (pentru Aazra):

Am întrebat-o şi pe profesoară şi ea mi-a spus ca de acea carte *cea de 140* ştia şi ea, adică nu si-o amintea mai mare... şi că cealaltă are nişte chestii în plus, dar nu este o problemă dacă o am pe cea mică.

| Aazra a răspuns (pentru LuciaStefaniaa):

Mă bucur dacă ai rezolvat atunci.

| namnume67 a răspuns:

Salut!
Eu iti propun cartea cu 140de pagini.
Motiv:Este descris ma maruntit si este descris doar povestea originala.Cea cu600era modificat.
Sper ca team ajutat!

Întrebări recente