|

Hey TPU, îmi Spune-ți niște povești despre bărci? Cea mai buna are fundă!

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Povestea unui student-Barca
A fost candva un student care se infuria foarte repede pe tot ce i se intampla…nu ca nu ar fi fost usor, cand toate ii mergeau mai mult decat pe dos.

Profesorul sau preferat, pe care il vedea ca fiind un maestru intelept, s-a hotarat sa il indrume spre intelegerea unui adevar simplu care sa il faca sa treaca mai impacat prin viata lui si prin viata celorlalti. Asa ca l-a luat deoparte si i-a spus:

- Dragul meu, sa presupunem ca esti intr-o barca pe un fir de apa destul de ingust, si din sens opus vine o alta barca, iar omul cu acea barca, de voie sau de nevoie, intra in barca pe care o conduci tu, ce faci atunci?

- Pai ce sa fac, ma supar, ce, nu m-a vazut ca vin? Nu putea sa faca in asa fel incat sa nu se ajunga la ciocnirea barcilor, asa ceva nu se poate….

- Incetisor, dragul meu! Am inteles, dar daca te-as ruga sa iti imaginezi ca in barca cealalta nu era nimeni…ca era o barca goala care s-a ciocnit de barca ta pur si simplu…In acest caz ce ai face?

- In cazul asta mi-as vedea de drum…asa a fost sa fie!

- Intocmai, dragul meu! Asa a fost sa fie! Fii o barca goala! Si considera ca te ciocnesti doar de barci goale atunci cand navighezi pe raul vietii. Astfel vei putea sa iti concentrezi energia si gandurile in lucrurile care merita cu adevarat! Pe o barca goala nu se supara nimeni…o barca goala nu te poate supara…E atat de simplu!Studentul a plecat inseninat si ori de cate ori se intampla pur si simplu ca barca lui sa se ciocneasca de barcile celorlalti…el arunca repede din barca mania, frustrarea, judecarea celuilalt si trecea zambind mai departe in barca lui golita de tot raul din el/din ea!Să fim în fața răului ca niște bărci goale, lipsiți de tot ce ne-ar îndemna să reacționăm la rău cu rău... dar să avem în suflet mereu blândețea, iubirea și grija pentru aproapele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

( nu prea lunga )

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează