anonim_4396
| Anonim întreabă:

Îmi puteți explica termenul din alchimie "sufletul lumii"? Am înteles că este o noțiune spirituală complexa, ca un sub const colectiv.

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Acest termen este cumva luat din cartea Alchemistul de Paulo Coelho?
Si daca da, inseamna ca vrei sa aflii mai multe desprea aceasta lume a limbajului universal si al destinului personal?

Daca nu, nu baga in seama prima parte.
Sufletul lumii... cred ca se refera la acele sentimente, de bucurie sau de tristete, la acele trairi bune sau rele, la acolo unde pun oamenii suflet pe pamant, toate aceseta cumulate intr-un singur suflet imens. Adica toate trairile de pe acest pamanat.
Nu este neaparat folosit in alchemie, acolo se refera mai mult la faptul ca toatr aceste sentimente pot fi transformate in altceva. In alte stari prin care sa te faca sa te simti mai bine sau cum vrei tu.
Toate vietatiile si toate lucrurile lumii sunt conectate intre ele. Nu o sa intalnesti un copac mai prezent si mai legat de aceasta lume ca un copac oarecare dintr-o padure sau de oriunde. De altfel nu o sa intalnesti un animal mai conectat la aceasta lume ca toate animalele care exista. Daca o sa vina un cutremur sa fi sigur ca animalele vor stii asta. La fel si plantele. Si toata materia.
Oamenii s-au pierdut putin de la acest limbaj si nu pot sa perceapa semnele atat de clar.
Sufletul lumii cuprinde tot acest set de trairi ale lumii, existenta a tot ceea ce exista, care poate fi transformata in orice.
Asta ar fi din ceea ce am citit la viata mea big grin
Sper sa ma completeze cineva.

| Anonim explică (pentru DoarBogdan):

Da. Îmi poți recomanda câteva cărți esoterice?

| DoarBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu pot sa iti spun o alta carte ca si Alchemistul, insa mie mi-a placut extrem de mult si mi-a deschis ochii (oarecum) "Puterea Prezentului" de Eckhart Tolle. O continuare a acestei carti este "Un pamant nou" scrisa tot de respectivul autor. Pe langa faptul ca puncteaza foarte bine aspecte ale vietii si mortii, te ajuta sa traiesti fara griji big grin si stabileste acea legatura de care am vorbit mai sus.

"Cartea tibetana a vietii si a mortii" de Sogyal Rinpoche este o alta carte buna. Pune sub semnul intrebarii faptul ca viata nu e doar un punct in mijlocul nimicului. Nimic-traiesti-nimic.

Chiar te rog sa imi spui parerea despre acestea si aa imi sugerezi si tu cateva carti.
Alte carti... nu stiu daca o sa te atraga asa de tare.

| Anonim explică (pentru DoarBogdan):

Mulțumesc! Eu pot să îți recomand "Clubul Billderberg,, stăpânii lumii" scrisă de Cristina Martin. Nu vorbește despre alchimie, dar este foarte interesanta.

3 răspunsuri: