| DarthNiger a întrebat:

Imi puteti recomanda niste carti interesante despre evul mediu si antichitate? Daca sunt despre antichitate atunci sa fie vorba despre romani, egipteni, asirieni si asa mai departe, de preferat in limba romana.

Răspuns Câştigător
| TheWznd a răspuns:

Despre antichitate poți încerca „Mari civilizații ale orientului antic". Este scrisă un profesor de la Facultatea de Istorie din Cluj, e simplă, și poate fi citită de oricine, nu trebuie să fii expert în acest domeniu ca să o poți citi și înțelege. O găsești PDF online. E despre Egipt și Mesopotamia. De asemenea, tot de la același mi s-a recomandat "Zorii Civilizației", dar n-am apucat să o citesc.

Despre Grecia, perioada elenistică (în special Alexandru cel Mare) recomand "Alexandru cel Mare" de Hampl Franz. Alexandru e o personalitate istorică fascinantă.

Despre evul mediu îți pot recomanda o lucrare de beletristică: Regii Blestemați, Maurice Druon. Nu e 100% historicaly accurate, ca mna, e beletristică, dar introduce cititorul în lumea și mentalitatea Evului Mediu. E despre regii Franței.

2 răspunsuri:
| TheWznd a răspuns:

Ce fel de cărți? Lucrări științifice, sau beletristică?

| DarthNiger explică (pentru TheWznd):

Scuze de raspunsul tarziu, de preferat stiintifice.