| HanszmR a întrebat:

M-am apucat de citit cartea '' brazii se frang dar nu se indoiesc '' si tot stau si ma gandesc. Ce semnifica titlul? Este foarte frumos dar nu l-am inteles niciodata.

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Memoriile lui Ion Gavrilă Ogoranu evocînd lupta de rezistenta armată anticomunista din Muntii Făgărasului, constituie una dintre cele mai zguduitoare mărturii le demnitatii si eroismului cu care unii din tinerii acestui neam sau opus regimului ilegitim si criminal instaurat de ocupatia sovietică, strabatuta de un neaoș grai ardelenesc si de o vervă scriitoriceasca apare cartea Brazii se frîng dar nu se îndoiesc, reprezintă ultimul cuvint al liderului rezistentei armate făgărășene. Urmarit de securitate pentru a fi capturat inca din 1948in cei 28 de ani de clandestinitate Ion Gavrilă avea să devină cel mai căutat om dinRomania, timp de 7 ani intre 1948-1955, el a actionat in cadrul grupului de partizani, iar după destructurarea acestuia Gavrilă si-a petrecut alti 22 ani din 1955 pana in 1976 ascuns in casa văduvei camaradului săuucis in inchisoare, Petru Săbăduș, Ana Săbăduș mamă a doi copiila adapostit pe Gavrilă cu o credinta de nestramutat in Dumnezeudesii era constienta ca dacael era descoperit si ea ar fi fost condamnata la moarte, timp de 28 de ani Gavrilă Ogoranu a purtat cu el două condamnari la moartein contumancie, Pe capul sau se pusese un pret urias, iar conducerea Securitatii considera capturarea sa o miză de prim interes, Dosarul sau de urmarire contine peste 11.000 de file, cuprinzînd un șir continuu de actiuni operative desfasurate pe tot cuprinsul țării, si peste hotare in rîndurile exiluluicu un singur scop prinderea lui Ion Gavrilă iar daca nu ar fi existat acea interventie a presedintelui american Nixon pe lîngă Ceaușescu probabil ca soarta ar fi fost cruntădupă capturarea din 1976, Gavrilă a considerat salvarea sa un dar Dumnezeiescal carui scop a fost marturisirea după eliberarea de comunism a acestei pagini de istorieplină de durere si de suferintapentru a fi cunoscuta de tineriide azi.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca umblii prin natura, atunci observa ce este in jurul tau, si pune-ti intrebari: DE CE?

| Brizbriz a răspuns:

Este contra la: capul plecat, sabia nu il taie sau salcia se apleaca dar nu se rupe
practic inseamna ceva de genul ca mai bine faci fata cui vrea sa ti-o traga si mori decat sa te umilesti sau sa fii umilit

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Adică oamenii viteji cad în luptă, dar nu schimbă tabăra.

| 3824060673 a răspuns:

Nu se îndoiesc că au fost frânți. Ori se referă că nu vor uita ori vor renaște chiar dacă vor fi frânți din nou. Mie mi-a venit în cap un brad super înalt și sănătos și jos la tulpină o drujbă plină de sânge cum se va apuca să'l frângă.