| AvalohAlyn a întrebat:

Mai citesc romanii carti? De care? Este lectura o activitate placuta pentru romani? Cati dintre voi aveti permis la biblioteca? Pure curiosity

Răspuns Câştigător
| FataCuChitaraMunților a răspuns:

Mie îmi place să citesc orice prind.Şi ăsta e un motiv pentru care lumea mă consideră nebună,ciudată şi demodată.Dar nu îmi pasă.Am permise la două biblioteci,încă din Facultate. Când întâlnesc pe cineva,primul lucru pe care-l întreb e ce cărţi are acasă. Pentru mine,lectura e un hobby,un mod plăcut de a-mi petrece timpul. Când citeşti, poţi fi cine vrei şi unde vrei.Îmi plac Sărbătorile, pentru că e singura perioadă în care găseşti cărţi la reducere. Uneori, când ajung în oraş, merg în piaţă să caut cărţi.Le găsesc şi la preţ de 1 leu.În timpul liber mai scriu pe un blog.E ca un jurnal.Îmi plac oamenii care citesc.Şi îi urăsc pe cei care spun că dacă faci sex ai mintea deschisă.

| anonim_4396 a răspuns (pentru FataCuChitaraMunților):

Hopa, blog. Binevoiesti a imi impartasi adresa acestuia?

13 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

Am citit in copilarie /adolescenta foarte mult si am avut fisa la bibiloteca pana spre anii de liceu
Am si acasa carti si mai citesc din cand in cand.

| minrest a răspuns:

De ce sa nu citeasca? Eu de exemplu lucrez la o biblioteca centrala, dar am permis si la Nationala. Citesc in special Istorie si domenii conexe, dar si beletristica. Vad mereu prin metro tineri citind, pe ereader sau suport hirtie, aproape numai carti bune.

| costis a răspuns:

Pentru foarte putini. Unii n-au timp, altii chef

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da de ce ii bagi numai pe romani in oala? Nu spera ca daca te duci in SUA vei gasi prea multi cititori.

| AvalohAlyn explică (pentru anonim_4396):

Fiindca odata, cand nu era era tehnologiei si informatiei romanii chiar citeau carti, si multe.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Asa faceau toti nu numai romanii. Atunci in loc de pc erau cartile.

| CatelusaCuParulCret a răspuns:

Nu imi place la biblioteca. Mai bine imi iau eu cartile mele sau citesc online. De obicei citesc carti gen Peter Pan / Mary Poppins. Dar mai citesc si romantice.

| jrockfreak a răspuns:

Eu prefer să împrumut cărțile căci le citesc doar o dată, în plus literatura recentă ori e prea comercială, ori e prea abstractă, deși mai este când primesc cărți cadou sau îmi cumpăr dacă chiar îmi place. O perioadă citeam absolut orice îmi pica în mână, ceea ce nu a fost tocmai ok laughing dar o dată cu liceul, gusturile mi s-au mai elevat, acum pur și simplu nu pot citi ceva ieftin căci după ce citești cărți bune, efectiv observi diferențele și micile absurdirăți care prind doar la public. În ultimele luni, am citit Dostoievski, Andre Gide, de la Nabokov ceva, și acum vreau să mai citesc ceva și de la Preda, are un stil provocator (adică te face să gândești). Desigur, am mai avut și destule lecturi de școală și altele de plictiseală, dar ăștia mi-au lăsat mai mare impact în ultima vreme. E adevărat că tehnologia și alți factori câștigă destul de mult teren, dar eu personal cunosc destui din generația mea care au pasiune pentru cărți. happy

| jrockfreak a răspuns (pentru jrockfreak):

De asemenea, atât mama, cât și soră mea sunt amatori de lectură. happy

| tacitacitaci a răspuns:

Eu de exemplu citesc, daca e sa citesc ceva, ceva ce ma atrage ca tema.
Nu, nu citesc foarte mult, as vrea. Trebuie sa scap de viciul asta cu netul. Imi face bine, dar si rau.

| Beccaaa a răspuns:

Eu nu am permis la biblioteca. Prefer sa cumpar carti, deoarece bibliotecile nu sunt prea actuale, nu au cartile din ultimul deceniu laughing
Citesc carti SF, fantasy, ca si "Instrumente Mortale", "Cantec de gheata si foc", "Divergent" si "Jurnalele Vampirilor".

| andreeaaqswdefr a răspuns:

Nu știu să îți spun dacă românii mai citesc cărți și nici nu știu să îți spun de care, dar atunci când ții o carte în mână este diferit de orice altceva. Cărțile au viață pentru că le simt.Simt cum palpează, iar uneori mă aplec spre ele, îmi lipesc coperta de urechi și ascult cum bat.Am permis la bibliotecă de la 10 ani.