| Anonim1321 a întrebat:

Merită să citesc cărți de dezvoltare personală și cărți în general?

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Merita sa citesti in primul rand,cititul este un sport esential pentru creierul tau,conteaza si calitatea infirmatilor citite,faza cu dezvoltarea persoanala este mai mult benefic pentru cei care vand astfel de carti, vezi tu personalitatea ta are niste mecanisme de aparare, acele mecanisme te vrea sa iti pastrezi personalitatea actuala,desi nu e o idee buna sa dezvolti ceva ce se vrea a fii mereu la fel, faza e sa ai parte de experiente noi, sa socialisezi, sa ai mici scopuri, sa te descoperi pe tine insati, asa citesti o carte, te motiveaza apoi apar acele mecanisme, de exemplu x face o dieta slabeste 20 de kg, iti schimba alimentatia, dar cand termina dieta apare acele mecanisme, se va ingrasa la loc, nu a inteles ca nu trebuia sa lupte impotriva lui si sa gaseasca variante mai sanatoase

ce recomand eu

Allan-Pease-Abilitati-de-Comunicare

http://drive.google.com/......_6_vE/view
Maslow_-_Motivatie_si_personalitate


https://drive.google.com/......A6B8Q/view
BAZELE GÂNDIRII CRITICE

http://drive.google.com/......1mvzj/view
Cunoasterea omului. Adler Alfred


https://drive.google.com/......qmThM/view

I. GÂNDIREA CRITICAhttps://drive.google.com/......tYo9-/view

II. LOGICA SI PSIHOLOGIEhttps://drive.google.com/......9ch90/view

Piramida trebuintelor umane fundamentalie - Aurelian Burcu

https://drive.google.com/......8BpXt/view
Sensul vietii - Alfred Adlerhttps://drive.google.com/......3qvwz/view

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu merită în general. Problema este dacă este meritoriu pentru tine. Sunt mii de cărți și sute de domenii. Sunt sute de mii de cărți în PDF online în zeci de limbi. Poți citi pentru informare, pentru educație, pentru distracție. Dacă ești interesat, merită.

| AvalohAlyn a răspuns:

De dezvoltare personala recomand mai ales, citești ceva care sa te și ajute, deci sunt foarte bune cărțile de dezv.pers.Recomand Louise Gat, The Secret și Puterea Prezentului

| RoCkKiD a răspuns:

De dezvoltare personala nu prea are sens. Cat despre carti in general da, dar depinde care. Poti citi linistit literatura clasica, dar daca citesti chestii gen twilight, e putin probabil sa te ajute in vreun fel.

| Dalmore a răspuns:

Merită să citești, dar nu orice, mai ales când vine vorba de selfhelp. Au fost niște cărți bune în domeniul ăsta la început, apoi a dat o avalanșă de autori noi, care au vrut să se îmbogățească peste noapte pentru că au văzut că asta cere piața, iluzii pe pâine, și au reciclat aceleași idei la nesfârșit sau le-au dus într-o extremă sau alta (de aia sunt atâtea cărți, de nici nu știi ce să alegi). Eu nu le recomand, îți dau doar un fals sentiment că faci ceva cu viața ta pe moment, majoritatea care citesc astfel de cărți nu aplică mai nimic sau încep să piardă contactul cu realitatea și să creadă că pot vindeca orice cancer cu puterea minții.

| AnastasiaK a răspuns:

Da, asa ai sanse mari sa descoperi ca verbul "a merita" se foloseste doar la diateza activa happy

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Da, merită. Merită să citești orice fel de carte, cititul este o activitate foarte relaxantă. Și în plus, cititul este un exercițiu de autodisciplină, prin care îți dezvolți capacitatea de concentrare. Câteva ore de citit înseamnă câteva ore în care stai concentrat pe un singur lucru.

| Erik55 a răspuns:

In opinia mea cartile de dezvoltare personala functioneaza pe unii oameni, insa nu pe toata lumea, majoritatea.
de citit merita sa citesti
si eu aveam problema asta la inceput
ma gandeam....de ce sa citesc...ce avantaje are?
poti cauta pe internet
sunt foarte multe avantaje, imbunatatirea drastica a memoriei, a culturii generale, a intelesului fata de anumite lucruri, etc.
iti recomand Trilogia "Jocurile Foamei"
Sunt 3 dintre cele mai interesante si captivante carti pe care le-am citit.
ai aici un scurt rezumat al primei carti: https://blogulresponsabil.wordpress.com/......ger-games/

Întrebări similare