| KiddoxD a întrebat:

Niste carti care merita citite sau scriitori faimosi va rooog?!

11 răspunsuri:
| Latinmoon a răspuns:

Singur pe lume de Hector Malot.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ce gen doresti?

| KiddoxD explică (pentru anonim_4396):

Orice gen... mai putin politiste.

| Lor33d a răspuns (pentru KiddoxD):

Memoriile unei gheise! este minunata

| Anonim a răspuns (pentru KiddoxD):

Pff, m-ai prins pe picior gresit. Eu ador romanele politiste si alt gen nu prea citesc.
Totusi ti-as putea recomanda cartile lui Jules Verne sau dintre cartile pe care le-am avut de citit in liceu iti pot recomanda "Maitreyi" si "Ultima noapte de gradoste, intaia noapte de razboi".

Lectura placuta!

| vladv26 a răspuns:

Omul invizibil, e ff frumoasa este si film daca vrei

| jamal000 a răspuns:

Laleaua Neagra de A Dumas, Manastirea din Parma de Sthendal, Orasul si stalpul de Gore Vidal!

| ClassicalNote a răspuns:

"Mizerabilii" de Victor Hugo. Te poate plictisi atunci cand vine vorba de revolutia franceza, dar merita sa citesti pentru restul romanului.
"La Medeleni" cel putin volumul 1 este super dragut, dar sigur ti-ar placea si celelalte doua.
"Ioana" de Anton Holban are cateva citate memorabile si inspira prin descrierea feminitatii prin ochii eroului principal. Este un fel de "Enigma Otiliei", dar nu scrie "lectura obligatorie" pe el si este si mai simplu de "digerat".
"Padureanca" de Ioan Slavici este scurta. Este o poveste de dragoste frumoasa. Pe alocuri amuzanta, pe alocuri dureros de reala, dar te tine cu sufletul la gura.
"Copilaria, adolescenta, tineretea" de Lev Tolstoi. Este o trilogie a varstelor. Un fel de biografie imbogatita de imaginatia scriitorului. Am gasit si in ea multe citate frumoase si descrie framantarile varstelor: prietenia, dragostea, oamenii.
"Silja" de Frans Emil Silanpaa a fost distribuita cu "Jurnalul National". A primit premiul Nobel in 1939 si este drama tinerei din titlul cartii. Este captivanta. happy
Daca iti plac cartile mai siropoase, singura pe care am citit-o este "Fiul risipitor" de Radu Tudoran. Am primit-o ca premiu si mi-a fost mila sa n-o citesc. Oricum, nu te plictisesti.
Mai sunt cateva carti bune si constructive, cu tenta spirituala din care poti invata foarte mult: "Jurnalul fericirii" de Steinhardt, "Pelerinul rus", "Fabiola", "Quo Vadis", (ultimele doua sunt povesti de dragoste din perioada primilor crestini).
Un roman istoric (fara sa fie plictisitor) este "Legenda Valaha" de Alexandru Mitru.
Sper sa te tenteze macar una si sa te si captiveze daca o citesti. Lectura placuta! happy

| Kiniee a răspuns:

Omul invizibil, Cum sa faci sa nu citesti, Batranul din luna, Crima in orient expres, depinde ce gen doresti, sunt foarte fumoase cartile enumerate mai sus le-am citit si le-as mai recitii de cateva ori

| weedontcare a răspuns:

Mircea Cartarescu scrie super bine laughing

Întrebări similare
Întrebări recente