|

Puncte de suspensie si semnul exclamarii. Vad mai tot timpul astfel de ortografie la persoanele astea mai culte dupa ce termina de scris ceva. Ce inseamna? Erau putin nedumeriti dar sau hotarat?Dau funda!

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Puncte de suspensie si semnul exclamarii?! Asta am vazut mai rar... Sunt curioasa, unde ai intalnit astfel de secvente. Sa imi spui, te rog, cand ai timp.
In principiu, punctele de suspensie sunt o pauza pentru a ilustra o cugetare, o meditare asupra a ceea ce a zis. In cazul mentionat de tine, ar parea ca persoana respectiva a strigat - dupa cum sugereaza semnul exclamarii, insa spre final si-a dat seama ca nu trebuia sa spuna ceeea ce a spus sau ca ma itrebuia sa adauge ceva. E o pauza pentru cugetare, pentru a arata ca cele spuse pot fi privite si altfel, interpretate altfel, spuse altfel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

De cate ori nu te-ai intrebat:ce a vrut sa spuna, oare? Ce cuvant sofisticat ar fi folosit? Vrea sa para enigmatic.
Dat fiind ca ceea ce el transmite e ceva aparte, pune si semnul exclamarii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Pai gandeste-te la semnificatia acestor semne de punctuatie si analizeaza situatiile despre care vorbesti. Vezi daca ele coincid sau acele persoane vor doar sa para "sofisticate". laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce nu ii intrebi direct pe ei? ei stiu mai bine ce au vrut sa exprime, plus ca depinde de context. Si nu mai atrage si tu asa mult atentia la semnele de punctuatie de pe site-urile de socializare. Unii nici macar nu pun semnul intrebarii cand adreseaza o intrebare, asa ca de ce sa iti mai bati capul cu ce au vrut sa exprime prin puncte, puncte? E clar ca nici ei nu stiu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează