| SimionAlex97 a întrebat:

De curând am început să scriu un roman -zic eu- foarte bun. Am luat-o încetul cu încetul şi am scris câteva zeci de pagini din ea. Am citit-o mai multor oameni printre care şi nişte profesori recunoscuţi de română şi mi-au zis că e genială până în acest punct. Să fiu sincer, mă gândesc deja la publicare. Am auzit că dacă scrii o carte foarte bună, editura ţi-o publică gratuit... Aş vrea să ştiu paşii pentru a ieşi un Bestseller, pentru că sunt sigur că are potenţial...

3 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Din bucățica asta de text, prin care îți expui veleitățile de „scriitor de geniu", ne dovedești, în primul rînd, că ai probleme cu gramatica limbii române.
Ex. „ am început să scriu un roman"...„ și am scris cîteva zeci de pagini din EA" ( sublinierea îmi aparține).
Acordul tău e în mare suferință!
Ai probleme cu plantarea virgulelor.
Calitatea de „bestseller" a unui roman nu o creează autorul( că vrea el ca lucrarea lui să fie un „bestseller") ci aceasta se dobîndește în urma impactului pe care respectiva lucrare o are cu publicul, de cît de repede se vinde și în ce cantități și, în atari situații, față de „cererea pieții", editorul, în deplin acord cu autorul, se grăbește să mai scoată un tiraj masiv din această primă ediție.
Dar, după cum spui tu, că după numai cîteva zeci de pagini s-au dat păreri ( profesorii ăia, pe care i-ai consultat, cred că erau beți) că lucrarea „e genială", pregătește-te să iei legătura cu o editură, du acolo manuscrisul, el va fi citit și foarte probabil că ți se va propune un contract imediat, pentru cel puțin 50.000 de exemplare.
Vorba aia, „noblesse oblige" și geniilor trebuie a li se atribui locul pe care îl merită.
Dar, atenție! Nu știu ce vîrstă ai, ai grijă cum îți protejezi manuscrisul, pentru că unii dintre indivizii ăia de pe la edituri „e șmecheri" și, ori îți preiau ei întregul manuscris, ori îți fură ideea.
Comunitatea TPU se va mîndri că a fost colegă cu tine și contemporană ție.
Să fii sănătos!

| oprescudorin11 a răspuns:

Nu stiu ce profesor te-a declarat genial. Numai din acordurile pe care le-ai facut in mesajul tau, dovedesti ca nu stii limba romana. Daca ai scris-o in alta limba, poate ai sanse desi nu este exclus sa gasesti o editura de analfabeti romani, nu ar fi exclus. Bafta.

| suffarstar a răspuns:

Adreseaza-te unei edituri.Ei stiu ce si cum. Sunt contracte de semnat, multe formalitati...

Întrebări recente