|

Salut! La scoala vom avea de facut procesul literar pentru "Moara cu noroc" de Ioan Slavici, iar eu sunt unul dintre porcari(martor in apararea lui Lica), dar sincer nu prea stiu ce as putea sa zic, avand in vedere ca acest personaj nu apare de prea multe ori in opera si are mai mult o valoare simbolica de care nu prea ma pot lega....Ma puteti ajuta, va rog? happy (NU e tema, e piesa de teatru)

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ai putea inventa tu anumite replici pe care să le reproduci, luând în considerare anumite secvențe din nuvelă în care poate fi încadrat personajul tău. Ca de exemplu, apariția celor 3 porcari la moară, moment în care aceștia-l înștiințează pe Ghiță că Lică va plăti consumația (dac-ai citit nuvela, cu siguranță cunoști). Asta ar fi doar o idee. De aici rămâne să-ți folosești imaginația și cunoștințele.

1 răspuns:
| a răspuns:

Iti zic sincer, tu mai mult vei face figuratie in aceasta piesa de teatru. In nuvela nu-mi amintesc sa se gaseasca vreo replica a vreunui porcar. Nu-ti ramane decat sa improvizezi. Replici de genul: "nu e vinovat dom'le", "nu a facut nimic", "Ghita minte" si tot asa, cred ca te vor ajuta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează