|

Salut. M-am gandit de ceva vreme sa scriu o carte de exemplu un roman da nu chiar mare de marimea unei nuvele, cum as putea sa fac asta? trebuie sa merg undeva sa imi pulic ce am scris sau cum fac? Trebuie sa ma coste bani sa dau pentru a tipari si multiplica cartea? Ce trebuie? Chiar as vrea sa scriu un fel de poveste de viata unde sunt niste lectii de viata.

Dati-mi si mie un sfat va rog. Dau fundita!

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Inainte sa scrii trebuie sa citesti foarte mult. Daca ai trecut de aceasta faza trebuie sa iti faci un plan amanuntit in legatura cu actiunea din roman/nuvela iar apoi te apci de scris efectiv romanul. In final, dupa ce ai terminat de scris, cel mai bine e sa incerci sa obtii un contract cu o anumita editura, astfel incat sa nu fii nevoit sa platesti tu, daca nu reusesti va trebui sa iti finantezi singur editarea cartii. Nu uita de publicitate, vei avea nevoie si de ea. Mult noroc!

5 răspunsuri:
| a răspuns:

De unde stii ca ai talent? Sfatul meu este sa incepi cu proza scurta si sa citesti materialul intr-un cenaclu sau sa-l trimiti la o revista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu am scris niște "carti" laughing (și da, nu prea am treaba) dar sa știi ca pe mine cel puțin nu m.a costat cine știe ce... în fond mi-am tipărit doar pentru mine... nu pentru "omenire" laughing da trebuie sa îți tipărești cartea, poți intreba pe la chioșcuri de ziare (eu asa am făcut) și mi.au zis un loc, poți tot asa sa vorbești și sa postezi în ziare la început! dar trebuie sa ai și creativitate sa prindă la oameni! Sper ca te-am ajutat big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa scrii ce doresti pe un caiet dupa te duci cu ce ai scris la o editura platesti acolo si ei iti publica cartea trebuie sa platesti in functie de numarul de pagini si cred ca dupa ce publica editura cartea o sa primesti o parte din banii de la vanzarea cartii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai asta depinde...
De exemplu daca vrei sa o publici o scrii intr-un caiet sau notes, orice dar va fi nevoie sa mergi la o editura si sa platesti o anumita suma care va fi calculata dupa numarul paginilor.
Daca vrei sa o tii doar pentru tine o scrii intr-un caiet happy
Sper ca te-am ajutat! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uite editura, gasesti raspunsul:
www.editura-estfalia.ro

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează