| canalizaree a întrebat:

Salut! Sunt doar curioasa,cum ajung sa am o facultate in Japonia si sa traiesc acolo? Eu sunt la liceul de limbi straine momentan si habar nu am daca ajuta, dar am luat bilingv la engleza si am luat deja examenul pentru bac la engleza.Multa sanatate! Dau fundita! Nu prea am stiut ce categorie sa pun, scuze.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| TheGentleman a răspuns:

Pentru tine, ca fată îți va fi foarte greu în Japonia. în ciuda imaginii lor, japonezii sunt misogini, sexiști și foarte conservatori și reticenți față de străini.

Ca străin găsești foarte greu chirie (îți trebuie un japonez care să garanteze pentru tine) la fel și la angajare: bărbații au mai multe șanse la interviu spre deosebire de femei și se muncește până la epuizare.

Urmărește canalul Japomania pentru a-ți face o idee

| canalizaree explică (pentru TheGentleman):

Multumesc mult!

| Brizbriz a răspuns (pentru TheGentleman):

Sunt ABSOLUT de acord cu ce a scris TheGentleman... Japonia e una dintre ultimile tari in care sa merite sa emigrezi, mai ales ca fata, trebuie sa nu ai incotro, sau sa fii cu adevarat innebunita dupa cultura japoneza, altfel, pana in ww2 japonezii au avut una dintre cele mai izolationiste culturi vreodata, si acum cuvantul "gaijin" e un nume de ocara pentru straini si nu se jeneaza deloc sa il foloseasca

in plus, in orasele mari, chiria si spatiu locuibil sunt ORIBIL DE NASPA (preturi enorme si spatii ca abia ai loc sa respiri), Tokio daca nu ma insel e in top 5 cele mai scumpe imobiliare din lume

8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Vise, crezi ca inveti asa usor japoneza? Uite ce este in china din cauza covidului, va ajunge si in Japonia, o sa vina rau peste tot ca sa faci acolo o facultate este greu, mai bine ramîi aici fa ti facultatea si angjeaza te aici numai visa frumos, trebuia sa mergi cand erai mică in Japonia, sa faci acolo scoala clasele1-4, 5-8, plus liceu si facultate, era altceva invatai limba de mică si traiai in mediul lor, acum la varsta ta numai poti face nimic, ce varsta ai?

| canalizaree explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu prea ma cam intereseaza, eu cred ca daca pot se poate.Stiu ca japoneza e grea, am inceput sa o invat acum 2 ani si nu stiu sa o vorbesc fluent.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru canalizaree):

Mult succes

Bula
| Bula a răspuns:

Poti invata limba nipona si la facultati din Romania.
Dupa ce ai terminat, poti deveni traducatoare sau chiar sa te muti in Japonia.

| haileewatson a răspuns:

Cauti o facultate din Japonia, intri pe site-ul lor la pagina de Admitere, vezi ce criterii indeplinesti ca si student international si aplici.