|

Salut TPU! As vrea sa scriu o carte,doar ca imi lipsesc unele calitati cum ar fi d exemplu vocabularul bogat si "infloriturile". Ma intrebam daca nu exista cumva exista o persoana caruia ii prezinti ideile tale, iar el sa le transpuna in scris cum stie el mai bine. Daca exista asa ceva va rog frumos sa imi spuneti cum se numeste.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu, nu exista si chiar daca ar fi, meritele pentru cartea respectiva nu ar fi ale tale. Sunt persoane care scriu carti inspirate dupa viata altora sau dupa citate, idei care nu le apartin, dar asta nu inseamna ca nu ele au scris cartile.

Eu zic sa mai astepti sa te dezvolti. Ia mana si citeste o carte, dupa mai citeste una si toate vor veni de la sine. Incepe sa scrii singur, chiar daca nu iti iese la inceput, numai prin exercitiu si lectura evoluezi. Nu ai idee cat de mult imbogateste lectura exprimarea. Mai apoi, intra in cercuri in care sa dezvoltati anumite subiecte contemporane sau diferite idei, ca sa iti formezi argumentarea si analiza. Citeste tot ce prinzi, din toate domeniile, studii stiintifice, reviste, carti de aventura, orice, apoi vei putea vorbi de scris o carte.

| explică (pentru Deliiiia):

Iti multumesc foarte mult pentru raspuns.Citesc in fiecare zi. Dupa parerea mea citesc carti destul de bune,ca de exemplu:Anna Karenina, Fratii Karamazav, Razboi si Pace, Crima si pedeapsa, Marile sperante..si lista continua.Am incercat sa imi pun ideile pe foaie.A fost un chin grozav.Cred ca solutia cea mai buna ramanea aceasta: sa scriu putin cate putin in fiecare zi. Voiam sa scriu o carte dedicata adolescentilor, cateva intamplari din viata mea. Daca mai ai ceva sfaturi pentru mine, le primesc cu tot dragul! Apropo, am 17 ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ovidiubarna99):

O, deci esti fan al literaturii ruse. Daca iti plac astfel de carti si le intelegi inseamna ca esti pe drumul cel bun.

Exista un site dedicat tinerilor scriitori www.wattpad.com. Poti incepe sa postezi acolo. Uite un ghid foarte bun de pe site-ul respectiv:

https://www.wattpad.com/5389699-cum-s%C4%83-scrie%C5%A3i


Sa ma anunti daca scrii ceva :)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| explică:

Sunt fan al literaturii de calitate.Iti multumesc foarte mult pentru link-urile pe care mi le-ai dat. :*

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează