|

Salut TPU! Daca ati citit intrebarile mele de anul trecut cel mai probabil stiti ca voiam sa scriu o carte. Da, inca nu am terminat-o. Stiu ca nu e bine ca nu scriu pentru ca nu imi imbunatatesc calitatile de scriitor dar am facut asta pentru ca nu imi placea stilul in care compuneam. Acum am mai citit si pot sa zic ca compun ok spre bine (parerea mea). Problema este alta. Deocamdata am luat povestea de la 0 si pana acum am scris doar primul capitol. Eu sunt mare fan Rick Riordan si m-am inspirat din povestile lui (mai ales din Percy Jackson si olimpienii). Asta e problema. Nu ii copiez povestile 100%. Adica nu cred ca e 20% doar ca ma omoara lucrul asta. Singurele lucruri pe care le "copiez" este spatiul, adica el avea o tabara iar eu am ceva de genul doar ca mult mai mare si cu alt nume, un destin pe care il are doar protagonistul, adica doar protagonistul are destin, un tip foarte batran care cauta eroi desi lucrul asta l-am schimbat foarte mult, nu cred ca o sa faca cineva referire la satiri si/sau Chirion, lucrul asta chiar pot sa zic ca il copiez adica grupul (protagonistul, o tipa si un tip desi au relatii diferite intre ei) si o arma care se schimba in orice. Acum ca ma aud pare ca am copiat toata povestea. Oricum o sa mai schimb lucruri pe acolo dar imi este cumva teama ca daca cartea mea va ajunge cunoscuta vor fi macar o mie de persoane care vor spune ca e copiata din cartile lui cum se zice, acum de Deamon slayer si Jojo (desi astea sunt animeuri). Va rog ajutati-ma. Mi-ar placea sa stiu daca voi ati citi cartea daca ar fi lucrurile astea "copiate" si daca nu va place ceva sa imi spuneti cu ce as putea inlocui. Multumesc anticipat!

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Sunt multe carti inspirate din anumite evenimente, filme, serii, s.m.d
Atata timp cat editezi majoritatea campurilor in asa fel incat sa nu fie asemanatoare cu lucrurile ce le-ai mentionat mai sus, nu ar trebui sa fie vreo problema.
Acum criticismul este peste tot, chiar de o sa scrii o carte demna de Oscar, mereu va fi cineva care iti va critica cartea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează