|

Salut TPU!Imi poate da cineva rezumatul de la romanul Baltagul?

Dar sa nu fie de pe net. Vreau un rezumat cat mai amplu de la cineva care a citit cartea.Cat mai repede va rog!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Uite un rezumat facut de mine:

Actiunea incepe la hora de duminica, la care iau parte toti locuitorii satului.Aici,ion nu joaca la hora cu Florica lui Maxim Oprea, desi jocul se facea in batatura casei acesteia, ci cu Ana lui Vasile Baciu, promisa de tatal ei lui George Bulbuc.Acesta din urma,vrand sa-l provoace,danseaza cu Florica.

La un momentdat toata lumea se opreste,barbatii isi scot palariile,cei care stateau pe prispa se ridica, caci venisera preotul Belciug impreuna cu doamna Maria Herdelea, nevasta invatatorului, cu domnisoara Laura si cu Titu.

In acest timp Ion isi daduse intalnire cu Ana, in gradina sub nuc.In timp ce stateau imbratisati, au fost vazuti de catre Ilie, fratele de cruce al lui George, caruia ii si spune imediat.Acesta impreuna cu tatal Anei, se duc la locul cu pricina, iscandu-se un scandal groaznic, cu tot felul de reprosuri.Ion era cunoscut ca un baiat violent,dar acum s-a abtinut sa nu se ia la bataie cu tatal Anei, sperand intr-o oarecare impacare cu aceasta.

Dupa ce acestia s-au despartit, Vasile Baciu si-a luat fata si au plecat acasa, iar Ion si cu ceilalti s-au dus la carciuma satului, unde in general veneau satenii sa bea ca sa mai uite de greutati.Aici,Ion il bate pe George, reusind sa-si stinga focul care-l avea in piept de la cearta de mai devreme.

Acestea sunt momentele in care este foarte fericita, deoarece credea ca aceasta bataie a fost din cauza ca Ion o iubea, nestiind adevarul, ca acesta ii dorea doar bogatia si pamanturile la care a ravnit inca de cand era copil.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Mare lenea nu?
ia pune mana si citeste romanu ca nu o sa munceasca altii pentru tine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Citeste cartea si vei intelege mult mai bine decat sa ti-l dea cineva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează