Întrebare recomandată | Diminaku a întrebat:

Vedeți voi, eu unu sunt scriitor. Și nu, nu unul cunoscut sau care publică într-o revistă sau așa ceva, ci unul care o face de la o vârstă relativ tânără de plăcere. Am în plan să rămân un scriitor indiferent de sorți dar mi-ar plăcea tare mult că și alte persoane să-mi citească lucrările și să-și dea cu părerea, nu doar familia și cunoscuții. Dacă cunoașteți astfel de platforme online unde să pot publica poveștile pe gratis și să primesc recenzii, ar fi minunat să-mi spuneți și mie. Deci?(și nu, aș prefera dacă Wattpad are fi exclus din această listă)(P.S. mulțumesc mult)

6 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Poți să le publici pe Cărți Play și să îți deschizi o pagină Instagram unde să le promovezi. Poți face colaborări cu bookstagrammeri (sunt sute ). Le dai fișierul gratis, iar ei îți oferă recenzie + promovare la ei pe cont. Am cunoscut o persoană care a procedat așa. Am colaborat cu ea.

| Diminaku explică (pentru anonim_4396):

Îmi poți recomanda câțiva și cum funcționează acesta?(mă refer la bookstagrammeri). Îi prima oară când aud de acest termen, funcționează cu povești scurte și romane egal în aceiași măsură?

| Anonim a răspuns (pentru Diminaku):

Un bookstagrammer este o persoană care are o pagină de Instagram unde promovează lectura. Și eu sunt unul dintre ei. Poți face colaborare indiferent dacă e proza scurta, roman sau poezie. Acum depinde si ce prefera bookstagrammerul in cauza.

| Alexandrionelu a răspuns:

Internetul nu îți oferă un feedback suficient de coerent, plus că scriitorii și criticii adevărați nu pierd timpul pe site-uri, evaluând necunoscuți.
Dacă vrei o părere competenta, care să te ajute sa progresezi, îți recomand să mergi la un cenaclu literal. Aproape orișice oraș care are o casa de cultură, are și un cenaclu. Este gratuit, nu exista limita de vastă, de obicei este condus de un scriitor sau poet consacrat, iar acolo poți asculta textele altor debutanți, poți sa îți exprimi părerea și poți sa îți expui propriile creații. Succes!

| oz_1736 a răspuns:

Sunt pe Facebook multe pagini literare pentru poezii sau alte tipuri de literatura pe care sunt inscrisi scriitori mai mult sau mai putin cunoscuti. Inscrie-te. Like-ul, sfatul si critica primita acolo inseamna mult pentru tine, daca o faci din placere. Stiu o fata care a inceput asa si in final a scos o carte de poezii.

| amfivolos a răspuns:

Nu știu gratis, dar dacă vrei feedback pe bune, de la scriitori acreditați (și și de la scriitori învățăcei) + recomandări de cum să scrii mai bine, ce merge, ce nu merge, îți recomand cursurile de la revdepov.

Ăsta costă 180 de lei (5 întâlniri, duminica) și e cu o grupă de 30 de persoane: https://revdepov.ro/ateliere/cws/
Iar dacă îl vrei online pentru că nu puți ajunge, sunt două, cu grupe de 10 persoane:

800 de lei cu Filip Florian (10 săptămâni, 10 ședințe, 2h per ședință): https://revdepov.ro/ateliere/scrierecreativa/

600 de lei cu Marin Mălaicu Hondrari (5 săptămâni, 10 ședințe, 1h30+): https://revdepov.ro/ateliere/scrierecreativaonline/