|

Salut! Vreau sa stiu daca cartea,, Copilul cu pijamale in dungi" este interzisa sau cenzurata in Germania.

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu este. Dar de ce ar fi interzisa sau cenzurata cartea in Germania?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru minrest):

Germania are niste reguli destul de stricte cand vine vorba de mentionarea nazismului. De exemplu jocul wolfensterin the new colosus a trebuit sa fie cenzurat ca sa poata fi permis in Germania

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru William1000):

In anii 1934, 35, apareau stiri in ziarele noastre, Curentul si Universul, despre persoane condamnate la inchisoare, in Germania, pentru ca au pastrat o carte. Stirile le-am citit chiar eu si erau preluate din presa germana. Asa ca, niste oameni care inchid un om pentru ca a pastrat un volum sigur ca cenzureaza tot ce nu le convine. Normal ca ar interzice si cartea de care zici, iar pe cei ce ar detine-o ilegal, i-ar trimite sa moara in lagar. DAR. Germania nazista a declansat un razboi, in care a fost invinsa cu mari sacrificii, iar Germania de azi are la baza ura impotriva tiraniei, naziste si nu numai. Asa ca sunt ultimii oameni care sa cenzureze sau interzica cartea de care spui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru minrest):

Exact. Povestea chiar aminteste de binecunoscuta zicala "rau faci, rau gasesti".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Filmul nu este cenzurat, deci probabil nici cartea. De ce ar fi cenzurat in Germania un film care prezinta ororile din lagarele de concentrare si crimele regimului nazist? Germania moderna are ca valori de baza invataturile trase de pe urma acelor greseli.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ionalexandru98):

Germania are niste reguli destul de stricte cand vine vorba de mentionarea nazismului. De exemplu jocul wolfensterin the new colosus a trebuit sa fie cenzurat ca sa poata fi permis in Germania.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează