anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am dat bac'ul la istorie anul acesta si am o problema la nota luata. Din toate exercitiile date, doar 2 dintre ele NU am rezolvat, iar azi am aflat ca am luat nota 5.25 crying. E jalnic, i'am scris unui profesor de istorie ce am scris, practoc i'am rezolvat din nou aceleasi subiecte care le'am facut, si a zis ca e bine ce am scris acolo, dar cum se face ca am luat nota asta mica? Am depus si contestatie. Daca nici acum nu iau nota mai mare ce e de facut, ca sa mi se evalueze corect lucrarea mea? Astept un raspuns rapid!

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Poate fi o greseala de corectare sau de transcriere a notei. Cu siguranta, la contestatie se va remedia. Daca nu vei lua nota mai mare, atunci nu e cazul sa mai faci nimic, poti sa fii foarte sigur ca la contestatie lucrarea iti va fi evaluata corect. Profesorul caruia i-ai scris, poate fi subiectiv, in general, scade cam 1-1, 50 puncte din nota pe care ti-a indicat-o el.

| Soldier92 a răspuns (pentru Brigaela):

Revin cu update! Da, ai avut dreptate. Am luat 7.55 dupa contestatie. Sunt admis in final.
. Multumesc mult!

| Brigaela a răspuns (pentru Soldier92):

Felicitari!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nota la contestatie nu difera cu mai mult de 0, 50 va ramane prima nota.
Dupa contestatie nu mai poti face nimic.
Conform Ordinului privind bacalaureatul, citez:
"ART.73.(1) Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4, 50 - 4, 99, inclusiv notele de 4, 50 şi 4, 99, sau o notă cel puţin egală cu 9, 50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.
  (2) Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate la aliniatul (1), nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0, 50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0, 50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.
  (3) Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menţionată la alin. (1) şi (2), nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.
  (4) Comisiile de bacalaureat din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după caz, media generală de bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.
  (5) Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului."